Bekende namen aan de start van de Macau GT Cup Race

In het kader van de Macau F3 Grand Prix in november vindt er opnieuw een race plaats voor GT wagens gekend onder de naam GT Cup Race. De race staat open voor GT3 en cup wagens en kan dit jaar opnieuw rekenen op de belangstelling van verscheidene buitenlandse rijders. Zo zien we ondermeer Lucas di Grassi, Romain Dumas en Edoardo Mortara aan de start komen.
De komst van Edoardo Mortara mag geen verrassing heten gezien de Italiaan de laatste editie van de Macau GT Cup Race won aan het stuur van een Audi R8 LMS. Hij zal opnieuw aan de start verschijnen met dezelfde wagen van het Audi Customer Sport Team China in een poging zijn prestatie van verleden jaar te herhalen. Nog een bekende naam op de startlijst is die van Lucas di Grassi, de F1 testrijder van Pirelli. De Braziliaan nam onlangs nog deel aan de WEC race op het circuit van Sao Paulo aan het stuur van een Audi R18 ultra, maar komt in Macau uit voor Ferrari. Di Grassi, die nog de F3 race won in Macau in 2005, bestuurt er namelijk een F458 Italia GT3 van het AF Corse team.

Ook officieel Audi en Porsche rijder Romain Dumas komt hier aan de start aan het stuur van een Porsche GT3  van Spark Motorsport. Danny Watts staat ingeschreven op één van beide Gulf McLaren MP4-12C’s naast Richard Ian Meins op de tweede wagen van het team. Verder zien we een hoop lokale, Chinese en Japanse, rijders op diverse wagens staan op de lijst van de 34 deelnemers.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op vrijdag 12 oktober 2012 om 06:45


Andere publicaties op Racingworld.be...