SOT: Final Races: Voorbeschouwing van de organisatoren

De Dunlop Final Races op het circuit van Assen vormen net als in 2011 opnieuw het toneel voor een heerlijke ontknoping van de Special Open Trophy. In de Endurance maken Westfield, Radical en Norma zich op om de BeNeLux titels te veroveren. In de sprint zal iedereen tot het uiterste moeten gaan om Ko Koppejan (Radical SR3RS) van de titel te houden. Zaterdag om 18.00 kennen we de BeNeLux kampioenen in de Endurance.

Endurance

Met het circuit van Assen op het menu zouden onze Nederlandse vrienden wel eens van het thuisvoordeel kunnen genieten. Eén zaak is zeker, de BeNeLux kampioen zal een Norma, Westfield of Radical zijn. Ondanks de lagere topsnelheid zijn zowel de Nederlandse als de Belgische Westfields er opnieuw in geslaagd om op regelmaat een plaats in de top 10 af te dwingen. Met 2 Westfields in de top 10 is nogmaals bewezen dat regelmaat loont, ook tussen de grote jongens! De grootste druk rust op de schouders van Eelco Sirag en Co De Vet. Zij tellen amper 9 punten achterstand op de prachtige Radical SR8 van Radical Benelux. Indien de Norma  van Bourdouche/Hallaert de endurancetitel wil meenemen naar Wallonië zullen ze geen steken mogen laten vallen en zal uitrijden voldoende zijn om de endurance titel op zak te steken. Geen makkelijke opdracht en de Norma M20F is op papier niet de snelste wagen maar de equipe is homogeen en getuigt van heel veel rust en maturiteit. De andere wagens kunnen wel eens voor de verrassingen zorgen. Een heuse titelstrijd dus, moge de beste winnen!

Sprint

In de sprint gaat het er iets minder spannend aan toe al zijn ook hier de kampioenen nog niet officieel gekend. Ko Koppejan (Radical SR3RS) heeft aan uitrijden voldoende om zijn tweede BeNeLux titel binnen te halen. Voor de plaatsen 2 en 3 gaat het er echter veel spannender aan toe. Zal Van Hover aan de start verschijnen en zijn 2de plaats veilig stellen? Door het grote aantal deelnemers tijdens de sprintwedstrijden zijn er een pak punten te verdienen en dat zou er wel eens voor kunnen zorgen dat enkele teams op de plaatsen 4,5,6 opeens de top 3 induiken. Enkele extra Nederlandse Radical teams vervoegen de sprint wedstrijden waardoor ook zij opnieuw een extra rol kunnen gaan spelen in de titelontknoping. Vergeten we de pijlsnelle Radical SR8’s niet welke we, zonder mechanische pech, zeker vooraan mogen verwachten  “ Ik kijk alvast uit naar een spannende eerste sprintwedstrijd “aldus Dries Heyman, promotor van de Special Open Trophy. “ Sommigen gaan hun vel zeer duur verkopen om achter Ko Koppejan vice BeNeLux kampioen te worden. Utberg/van den Heuvel/Benny Goossens, allen kunnen nog aanspraak maken op de 2de en 3de plaats in het kampioenschap.  In 2011 behaalde Koppejan op dit zelfde circuit zijn eerste BeNeLux titel in dezelfde wagen. Nu, exact 1 jaar later kan hij het opnieuw over doen. Zondag om 18.00 kennen we de  BeNeLux kampioenen in de sprint.


   Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 22 oktober 2012 om 12:08


Andere publicaties op Racingworld.be...