Circuit Zolder is ontevreden over autosportkalender 2013

De nationale autosportfederatie RACB heeft enkele weken geleden, in de werkgroep kalender, een poging ondernomen om een evenwichtige wedstrijdkalender uit te bouwen, waarbij rekening werd gehouden met de balans tussen nieuwe en bestaande evenementen.
Eind vorige week publiceerde Kronos Events (de promotor van het Belgian Racing Car Championship) een gewijzigde kalender met een extra race de week na de 24 Hours of Zolder 2013. Circuit Zolder vindt dit onaanvaardbaar.

‘Het verplicht namelijk teams en eigenaars van de auto’s te kiezen, hetzij voor de 24 Hours of Zolder, hetzij voor BRCC. In het huidige economisch klimaat en ter bevordering van de autosport zou juist maximaal kansen moeten geboden worden om voertuigen zo veel mogelijk te laten rijden, niet om dit soort keuzes te maken.’ Het overaanbod is volgens circuitdirecteur Thierry Deflandre totaal misplaatst en overbodig.

‘De RACB weigerde Circuit Zolder om een Wintercup (bestemd voor voertuigen die tot 95 dBA gelimiteerd zijn) te organiseren, teneinde geen hinder te veroorzaken voor het nationale kampioenschap. Circuit Zolder rekent erop dat het directiecomité van RACB het kalendervoorstel van BRCC zal weigeren op basis van dezelfde argumentatie als die voor de Wintercup werd gehanteerd, en dat betekent concreet: de 24 Hours of Zolder commercieel vrijwaren.’, stelt Deflandre.

Circuit Zolder betreurt ten zeerste de uitspraken van de directie van Kronos Events tijdens de briefing van zaterdag 20 oktober jl. op Circuit Zolder. Daar werd gesteld dat Circuit Zolder geen derde datum voor 2013 aangeboden heeft aan Kronos Events. Circuit Zolder ontkent dit met klem. Kronos Events weigerde om een weekend in april te organiseren. Dat weekend zal met werktitel New Race Festival door BRI worden georganiseerd. BRCC is bovendien zoals dit jaar nog altijd welkom in het kader van de Race Promotion Night (november 2013) en zelfs de Truck Grand Prix (september 2013).

In de bewuste briefing werd bovendien door Kronos Events gesteld dat BRCC voor professionals is, en 24 Hours of Zolder voor amateurs. Deze onverbloemde en polariserende uitspraak over de 24 Hours of Zolder gaat compleet uit de bocht. Het is een blaam aan het adres van het curriculum van een evenement dat door de Vlaamse sponsor- en bedrijfswereld nog steeds bijzonder gesmaakt wordt.

Circuit Zolder wenst, voor alle duidelijkheid, Kronos Events héél veel succes in het voor hen belangrijke jaar 2013, waarin trouwens 50 jaar Circuit Zolder gevierd wordt. We hopen dat we manieren vinden om samen te werken, en misverstanden als deze kunnen vermijden. Wij engageren ons in ieder geval om opnieuw een succesvolle 24 Hours of Zolder neer te zetten, met een gevarieerde grid, veel spanning en publiek en een unieke (VIP-)beleving.

Circuit Zolder press


   Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 22 oktober 2012 om 15:28


Andere publicaties op Racingworld.be...