Dominante Red Bull's bezetten opnieuw eerste startlijn

Het zat er aan te komen, na de twee vrije trainingen heeft Vettel nu ook bij de kwalificatie de snelste tijd neergezet, alhoewel de Duitser ditmaal veel tegenstand ondervond van zijn ploegmaat Webber. Al bij al bleken de Red Bull's opnieuw te snel voor de tegenstand en het lijkt er op dat Vettel weer een stap dichter bij de titel staat. Mclaren en Ferrari waren weer de voornaamste tegenstanders van de blauwe wagens maar konden nooit aanspraak maken op de eerste lijn.
Sebastian Vettel heeft dus zijn vijfde pole positie van het jaar binnen gehaald met een chrono van 1:25.283. Mark Webber bevestigde de superioriteit van de Red Bull RB8 door de tweede tijd te rijden op slechts vierenveertig honderdsten van Vettel. De tweede lijn wordt volledig ingenomen door McLaren met Hamilton voor Button, terwijl de derde lijn dan weer helemaal rood kleurt met de Ferrari’s van Alonso en Massa. Verder op de startgrid vindt men wat meer afwisseling met de Lotus van Räikkönen op de zevende plaats voor de Sauber van Perez, de Williams van Maldonado en de Mercedes van Rosberg.

Na Q1 was het ditmaal Vergne die de beide HRT’s, Marussia’s en Caterham’s vervoegde in de pits. Vettel was opnieuw de snelste bij de tweede kwalificatie terwijl er achter hem hard geknokt werd om door te stoten naar de finale ronde. Grosjean, Hülkenberg, Senna, Schumacher, Ricciardo, di Resta en Kobayashi vielen af na Q2.

Vettel begon dan weer minder goed aan Q3 wanneer hij zijn snelle ronde zag mislukken wegens een stuurfoutje. Hij kwam op het einde van de sessie terug de baan op en verwees voor 0.044 seconde zijn ploegmaat Webber naar de tweede plaats. De McLaren boys waren al dik tevreden met hun plaats op de tweede rij want iedereen had al lang door dat er niets te beginnen was tegenover de superieure Red Bull’s. Thuisrijder Narain Karthikeyan was eveneens tevreden want voor eenmaal moet hij morgen niet van de laatste plaats starten, de Indiër had immers een snellere tijd neergezet dan Pic met zijn Marussia.

Startgrid GP India:
01. Sebastian Vettel (Red Bull)
02. Mark Webber (Red Bull)
03. Lewis Hamilton (McLaren)
04. Jenson Button (McLaren)
05. Fernando Alonso (Ferrari)
06. Felipe Massa (Ferrari)
07. Kimi Räikkönen (Lotus)
08. Sergio Perez (Sauber)
09. Pastor Maldonado (Williams)
10. Nico Rosberg (Mercedes)
11. Romain Grosjean (Lotus)
12. Nico Hülkenberg (Force India)
13. Bruno Senna (Williams)
14. Michael Schumacher (Mercedes)
15. Daniel Ricciardo (Toro Rosso)
16. Paul di Resta (Force India)
17. Kamui Kobayashi (Sauber)
18. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso)
19. Vitaly Petrov (Caterham)
20. Heikki Kovalainen (Caterham)
21. Timo Glock (Marussia)
22. Pedro de la Rosa (HRT)
23. Narain Karthikeyan (HRT)
24. Charles Pic (Marussia)


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 27 oktober 2012 om 22:27


Andere publicaties op Racingworld.be...