SOT: Assen: Nabeschouwing van de organisatoren

JRT - Norma M20FJRT - Norma M20F
Het TT circuit van Assen was het decor voor Round 6 van de Special Open Trophy met 1 endurance en nog 3 te verrijden sprintraces. Onder een stralende blauwe hemel konden de titelkandidaten hun favorietenrol waar maken al was het voor sommigen nog even bibberen in de top 3. Sprintrace 3 op zondag was alvast een goede oefening voor de 24 HOURS of Zolder 2013.

Endurance: Bourdouche/Hallaert (NORMA M20F) Sirag/De Vet (Westfield) kampioen!

Special Open Trophy te Assen 2012Special Open Trophy te Assen 2012
Het JRT Team van Marc Hallaert en Jean-Marc Bourdouche kan terugblikken op een schitterend seizoen 2012 waarin ze met hun Norma M20F op pure regelmaat de kampioenschapstitel mee naar huis nemen. Het duo had voldoende aan het uitrijden van de wedstrijd, een opdracht welke beide heren opnieuw perfect vervulden. De kampioenschapstitel hing nochtans aan een zijden draadje toen iets voor halfweg wedstrijd de uitlaatcollector brak en de NORMA M20F veel lawaai produceerde en power verlies. Het team van JRT hield het hoofd koel en werden uiteindelijk 5de algemeen, voldoende voor de kampioenschapstitel. Spannender ging het er aan toe voor de top 3 plaatsen waar Lanting/Van de Munckhof/Herber met een Radical SR8 een spelletje haasje over speelden met de dito wagen van Henk Thuis en Pim Van Riet. Thuis welke theoretisch nog algemeen kampioen endurance kon worden moest de duimen leggen en werd verdienstelijk 2de. Voldoende om ook de 2de plaats in einduitslag van het kampioenschap veilig te stellen. Benny Goossens reed een dijk van een wedstrijd en sloot de top 3 af. Nog een opmerkelijke verschijning waren vader en zoon Frijns. In hun Radical SR3RS toonden zij, net als tijdens de Zolder Super Prix opnieuw hun snelheid en race inzicht wat hen een 4de plaats opleverde.
KTM X-BowKTM X-Bow
Nieuw was ook de KTM X-Bow van Mezquita en Tom Langenberg. De voor DVB Racing uitkomende X-Bow kan mits een grotere benzinetank in de toekomst zeker een rol van betekenis spelen. Spanning alom bij de Westfields toen onmiddellijk na de start Sirag opnieuw de pitstraat opzocht met een geplooide voorophanging. Een contact met Ragnar Vanderheijden was de oorzaak maar wie de F1 snelheid van de Banana’s pitcrew kent weet wel beter. In no time werd de ophanging vervangen en kon de kampioen van 2011 zijn weg verder zetten. Het zou een dubbeltje op zijn kant worden want hun naaste belagers Poelmans/Perdieus voerden de troepen aan met daarna een ontketende Rudi Standaert. Lange tijd zag het er naar uit dat de endurance titel voor de Westfields mee naar het SRD team van Rudi Steylaerts zou gaan maar enkele onverwachte pitstops van andere teams deed de Westfield van Sirag/De Vet opnieuw stijgen in het klassement met de nodige kampioenschapspunten en titel als gevolg. Een spannende thriller dus waarbij het tellen en rekenen was tot laatste ronde om uit te maken wie de titel van SOT endurance kampioen bij de Westfields mee naar huis mocht nemen.
Eindstand SOT 2012 endurance: 1. JRT (Bourdouche/Hallaert-Norma M20F) – 2. Radical BeNeLux (Thuis/Koppejan/Van Riet-Radical SR3) – 3. Banana’s 1 (Sirag/De Vet-Westfield) – 4. Aqua Boys (Van Oost/Maes-Ligier JS49) – 5. Qvick Racing Team (Qvick/Van Hover)

Sprint: Radical takes it all

Radical Benelux - Radical SR8Radical Benelux - Radical SR8
Voor het sprintkampioenschap moest er al een mirakel gebeuren om kampioen 2011 Ko Koppejan ook dit jaar van de titel te houden. Merkgenoten Henk Thuis, Godenius/Bertram van het sympathieke Bas Koeten team, Van Gog/Van Genderen, Thierry Köhler, Utberg, Frijns/Frijns, ze maakten er een ware Radical demonstratie van. Enige die een echte vuist kon maken tegen de Radicals was Jurgen Van Hover welke in zijn Norma M20F van Norma BeNeLux 2 maal mee het podium mocht betreden en tevens 2de algemeen werd in het SOT sprint kampioenschap. Henk Thuis perste alles uit de Radical SR8, won alle wedstrijden maar strandt op enkele punten van Van Hover, een 3de plaats dus. Koppejan nam geen risico’s en is opnieuw de algemene kampioen sprint. De coureurs uit de Dutch Radical Cup zijn stuk voor stuk snelle jongens maar vooral ook oog voor sportiviteit. Een handelsmerk welke we binnen de SOT hoog in het vaandel dragen. Opdracht geslaagd, de Dutch Radical Teams passen perfect binnen de SOT. Nog een laagvlieger is de groene racket uit de stal van Westfield België. Meer dan 250PK, sequentiële versnellingsbak en een fabriekspiloot van Westfield, meer moet je niet hebben om duizelingwekkende rondetijden neer te zetten met een Westfield. De groeipijnen en de bijhorende 0-scores in de voorbije wedstrijden zorgen ervoor dat Jamie Morrow vice kampioen is, Ragnar Vanderheijden mag de kampioenschapstitel mee naar Nederland nemen. Eelco Sirag sluit de top 3 af bij de Westfields.   
Eindstand SOT 2012 sprint: 1. Koppejan (Koppejan-Radical SR3RS) – 2. Jurgen Van Hover (Ligier JS49 & Norma M20F) – 3. Radical BeNeLux (Thuis-Radical SR8) – 4. Top Speed TV (Utberg/Van den Heuvel-Radical SR3SL) – 5. Steil Racing (Goossens/Daniels-Juno SSE CN)

Tekst & foto's: SOT press


   Dit artikel werd gepubliceerd op zondag 04 november 2012 om 11:59


Andere publicaties op Racingworld.be...