F3 Open: Schiro pakt de titel - acht meetings in 2013

Niccolò SchiròNiccolò Schirò
In het kader van het GT Open finale weekend in Barcelona vonden ook de twee laatste races van het Formule 3 Open kampioenschap plaats. Nadat Raimondo het kampioenschap leidde tot aan de laatste race, verloor de Canadees uiteindelijk nog de titel aan zijn teamgenoot Niccolò Schirò. Sam Dejonghe, die om budgettaire redenen niet deelnam aan de laatste manche, eindigt vijfde in de eindstand. De organisatoren profiteerden van de laatste race om ook de kalender voor 2013 voor te stellen en deze gaat evenals dit jaar samen met die van de International GT Open en telt dus acht meetings waarvan één op het circuit van Francorchamps.
Al in de eerste race verkleinde Schirò zijn achterstand op de leider in het kampioenschap door als tweede te finishen achter Regalia. Raimondo moest zich tevreden stellen met de vierde plaats achter Riberas. De regen speelde de rijders parten bij de tweede race en Raimondo verloor verscheidene plaatsen in het begin van de wedstrijd. Een safety-car procedure bracht de wagens terug bij elkaar, met Schirò op de vierde plaats en Raimondo als zesde. Raimondo verloor echter alle kansen toen hij twee ronden voor het einde de pit opzocht en de vierde plaats was genoeg voor Schirò om zich tot de nieuwe kampioen te kronen. Regalia won voor de tweede maal voor Jones en Riberas.

In 2013 zal het F3 Open kampioenschap opnieuw de kalender van het GT Open volgen en dus ook over acht manches gaan verspreid over gans Europa. Evenals de laatste jaren wordt het circuit van Francorchamps aangedaan maar niet langer op het einde van juni maar begin september een week na de 24 uren van Zolder.

F3 Open kalender 2013

27-28 april: Paul Ricard (Frankrijk)
18-19 mei: Algarve (Portugal)
01-02 juni: Nürburgring (Duitsland)
29-30 juni: Hungaroring (Hongarije)
13-14 juli: Silverstone (Engeland)
07-08 september: Spa-Francorchamps (België)
05-06 oktober: Monza (Italië)
09-10 november: Catalunya (Spanje)

Foto: F3 Open/Foto Speedy


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op dinsdag 06 november 2012 om 19:42


Andere publicaties op Racingworld.be...