Verenigde Staten: vrije trainingen - Sebastian Vettel ongenaakbaar

De F1 rijders hebben de nieuwe omloop van Austin ingereden en Red Bull heeft daarbij de beide vrije trainingen naar zijn hand weten te zetten. Op een stoffige baan waar verscheidene rijders in de fout gingen was het tweemaal Sebastian Vettel die zich aan de kop van het veld nestelde. De dominantie van de Red Bull wagens werd onderstreept met een tweede tijd voor Mark Webber. Fernando Alonso blijft aanklampen en zette zijn Ferrari op de derde plaats voor de beide McLaren's.
Vettel wil absoluut zijn honderdste GP afsluiten met een overwinning en liet al van bij de vrije trainingen duidelijk merken wie er de baas was in Texas. De Duitser was in beide trainingen de snelste man op de piste en dat ondanks mechanische problemen bij het begin van de tweede sessie. 

Alle rijders ontdekten bij de eerste vrije training de nieuwe 5,513 kilometer lange piste waar gereden wordt tegen klokwijzerzin in.  De baan, die enkele moeilijke bochten bevat, was bovendien bedekt met zand en stof wat er voor zorgde dat heel wat rijders de controle over hun wagen kwijt raakten echter zonder erg. Ondermeer Michael Schumacher ging meermaals in de fout. Vettel toonde zich al onmiddellijk de snelste en reed in de morgen een 1.38;125 en bleef daarmee Hamilton, Alonso, Button en Webber voor.

De namiddagsessie maakte nogmaals duidelijk dat de Red Bull de te kloppen wagen is van het moment. Ondanks dat hij lange tijd in de pits stilstond klokte Vettel af op 1.37;718 en bleek daarmee nogmaals de snelste te zijn voor zijn teammaat Mark Webber. Fernando Alonso leverde nogmaals puik werk af door met zijn Ferrari maar een honderdste van een seconde toe te geven op de tijd van Webber en alzo te eindigen voor beide McLaren rijders Hamilton en Button. Felipe Massa bevestigde het huidige meesterschap van de drie topteams door de top zes af te sluiten. Nico Rosberg volgde met de zevende tijd voor Senna, Kobayashi en Schumacher. Lotus bleef wat achter met een elfde tijd voor Räikkönen en een dertiende tijd voor Grosjean. Ook de Force India wagens lag de piste duidelijk niet met een zeventiende en achtiende tijd voor Hülkenberg en di Resta als gevolg.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 16 november 2012 om 22:58


Andere publicaties op Racingworld.be...