Podium voor Sam Dejonghe in India

Sam DejongheSam Dejonghe
Sam Dejonghe nam afgelopen weekend deel aan de tweede manche van de MRF Challenge op het Indische Buddh circuit. Ondanks dat de Belgische piloot wegens het missen van de eerste manche ervaring ontbrak in deze klasse behaalde hij in de laatste van de vier races een podiumplaats. Volgende maand keert Dejonghe terug naar India om er deel te nemen aan de derde manche van de MRF Challenge die zal plaats vinden op het circuit van Madras in Chennai.
In de MRF Challenge wordt er gereden met MRF Formule 2000 wagens, bolides die te vergelijken zijn met de huidige Formule 3 wagens. Dejonghe nam niet deel aan de eerste manche die op hetzelfde circuit plaats vond en startte dus met minder ervaring dan zijn belangrijkste tegenstanders als daar zijn Conor Daly, Jordan King, Jon Lancaster en Luciano Bacheta. In de kwalificatiesessie kende onze landgenoot heel wat problemen waardoor hij niet verder kwam dan de achtste tijd. In de eerste race maakte hij echter enkele plaatsen goed en eindigde hij als vijfde. Gezien voor race 2 op de grid de eerste zes van race 1 vertrekken in omgekeerde volgorde zou Dejonghe van op de eerste rij starten, maar een penalty voor een vermeende jumpstart bij de eerste race zette hem terug naar de tiende plaats. Meer dan een achtste plaats zat er niet in, zeker nadat hij nog te kampen kreeg met remproblemen.

In de eerste race van zondag eindigde Dejonghe vierde nadat hij van de zesde startplaats was vertrokken en dit ondanks een wagen die snelheid te kort kwam. Vertrokken van op de derde plek voor de laatste race verloor hij bij de start twee posities, maar vocht terug en behaalde nog de derde plaats en zette tevens de snelste ronde neer. Afspraak begin februari voor de derde ronde van de MRF Challenge.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 05 december 2012 om 23:43


Andere publicaties op Racingworld.be...