Paul Ricard: Droomstart voor Emil Frey Racing in GT Open

Emil Frey Racing maakte deze winter de overstap van de Blancpain GT Series naar het International GT Open kampioenschap en verruilde tevens Lexus voor Lamborghini. Het Zwitserse team heeft in ieder geval zijn start niet gemist in het competitieve GT Open kampioenschap, op Paul Ricard waar de openingsmanche plaats vond, won het beide races.
Albert Costa en Giacomo Altoè wonnen met hun Lamborghini Huracan GT3 EVO #63 de eerste race in Zuid-Frankrijk. Zij hadden bij de finish 0.539 seconde voorsprong op de Teo Martin Motorsport McLaren 720S GT3 van Kodric/Chaves. De tweede McLaren van Teo Martin Motorsport, bestuurd door Saravia/Chaves, pakte de laatste podiumplaats voor de Mercedes AMG-bolides van SPS automotive-performance van Ramos/Crestani en Pierburg/Onslow-Cole.

Ook in de race op zondag was de zege voor Emil Frey Racing, maar nu was het de Lamborghini #14 van Mikaël Grenier en Norbert Siedler die met de grootste beker ging lopen. De SPS automotive-performance Mercedes van Ramos/Crestani kwam als tweede over de finishlijn maar werd bedacht met een straftijd van 5 seconden voor het aanrijden van een concurrent. De Mercedes moest zo de tweede plaats afstaan aan de zusterwagen van Antonelli Motorsport bestuurd door Zampieri en Rovera. Altoè/Costa pakten ditmaal de vierde plaats maar verlaten Frankrijk als leiders in de puntenstand.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 29 april 2019 om 16:25