Delcour-Loix opnieuw op het podium

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenSylvie Delcour en haar teamgenoot David Loix hebben tijdens de tweede wedstrijd van het Zolderse BTCS weekend opnieuw een podiumplaats behaald. De sprintrace over 50 minuten leverde voor het duo een knappe derde positie op. Met twee podiumplaatsen op één weekend kunnen Delcour en Loix alvast tevreden zijn. Ze pakken immers een niet onbelangrijk aantal punten voor het kampioenschap, waar ze nu uitzicht krijgen op een derde, eventueel zelfs een tweede plaats in de eindstand. De laatste wedstrijden in Francorchamps zullen hierover uitsluitsel moeten brengen…

Ook bij deze wedstrijd vertrok de BMW Silhouette, met Sylvie Delcour aan het stuur, van op de tweede startrij. De startgrid werd immers bepaald door de uitslag van de wedstrijd die op vrijdag werd verreden, waarin Delcour & Loix derde eindigden. Aanvankelijk moest Sylvie Delcour haar meerdere erkennen in zowel de Porsche van Lemeret-Nef als de Audi van Verbergt-Hemroule. Maar na een kwartier wedstrijd opende ze de aanval op de tweede plaats, die ze ook wist te veroveren en te behouden tot aan de verplichte pitstop. David Loix nam het stuur over voor de tweede wedstrijdhelft, maar werd daarin geconfronteerd met een jagende Jaguar, en moest uiteindelijk de duimen leggen. De BMW Silhouette van Delcour-Loix besloot de race als derde, meteen een tweede keer een podiumplaats tijdens dit weekend.

“Ik probeerde nog wel aan te pikken bij de Jaguar, maar die ging er als een bezetene vandoor”, aldus David Loix. “Nadien heb ik dan door afstand te nemen van de Audi onze derde positie veilig kunnen stellen. Meer zat er echt niet in…”
Sylvie Delcour treedt haar teamgenoot bij: “Met twee keer een derde plaats zijn we wel tevreden hoor. We pakken hier heel wat punten voor het kampioenschap, waarin we vierde worden in de tussenstand. Mits nog twee goede resultaten in Francorchamps, behoort de tweede plaats in de eindklassering nog tot de mogelijkheden. We hebben dit weekend weer bewezen ons met de top te kunnen meten, onder andere door de betrouwbaarheid van onze wagen. Afspraak in Francorchamps, het laatste weekend van oktober, voor wat hopelijk voor ons de grote apotheose mag worden van dit seizoen…”

Foto: Peter Zeelmaekers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in BTCS op zondag 19 september 2004 om 17:23


Andere publicaties op Racingworld.be...