Spannende finale in Dubai

De twee laatste races van het FIA European Touring Car Championship 2004 worden volgende week verreden in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Eerder dit jaar werd daar de "Dubai Autodrome" afgewerkt en het LG Super Racing Weekend wordt er meteen de eerste grote internationale meeting. Een meeting die volgens een volledige andere timing verloopt dan de eerdere LG Super Racing Weekeds, daar in de Verenigde Arabische Emiraten de wekelijkse rustdag op vrijdag is. De traininge en kwalificaties vinden plaats op woensdag en donderdag, de wedstrijden worden verreden op vrijdag.

Op een circuit dat volledig nieuw is voor alle deelnemende piloten, kunnen we ons aan enkele spannende wedstrijden verwachten. Daarenboven zijn de ETCC races in Dubai de eerste wedstrijden van dit kampioenschap die buiten Europa worden gehouden. Natuurlijk is dit reeds met een knipoogje naar 2005, wanneer het ETCC omgedoopt wordt tot FIA World Touring Car Championship.

In dit ETCC wordt net zoals vorig seizoen tijdens de laatste meeting beslist wie er met de titel mag pronken. Vorig jaar (in Monza) Wist Gabriele Tarquini (Alfa) met slechts één puntje voorsprong op Jörg Muller (BMW) de titel binnen te halen. Dit jaar wordt het een onderonsje tussen drie BMW rijders. Dirk Muller leidt momenteel de dans met 12 punten voorsprong op Andy Priaulx en 17 punten op Jörg Muller, die beiden dus nog een theoretische kan maken op de titel. Dirk Muller moet wel een handicapgewicht van 40 kg met zich meesleuren, maar ook Priaulx (20kg) en Jörg Muller (10kg) worden met een extra handicap bedacht. Spanning troef dus, volgende vrijdag in Dubai...


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in WTCC op vrijdag 01 oktober 2004 om 08:24


Andere publicaties op Racingworld.be...