Verslag vrije trainingen Zhuhai - Maserati snelst

Groepsfoto van het rijdersveldDe teams en rijders van het FIA GT kampioenschap zijna allemaal goed gearriveerd in China. Ze zijn klaar voor de elfde en laatste race van het seizoen 2004. 30 wagens zullen deelnemen in de laatste 500 kilometer-race, 19 in de GT categorie en 11 in N-GT. Zeven verschillende merken zijn vertegenwoordigd door negen type wagens. De piloten vertegenwoordigen in totaal 17 landen.

De snelste tijd in de eerste vrije training werd neergezet door de AF Corse Maserati MC 12 van Salo en Bertolini. De Maserati werd gevolgd door de BMS Scuderia Italia met het startnummer 1. De Ferrari 575M Maranello van GPC Giesse klokte de derde tijd. In N-GT barstte de strijd voor het kampioenschap los. Maassen en Luhr geven het nog niet op en draaiden gisterende snelste chrono, voor rivalen en teamgenoten Ortelli en Collard.

De temperaturen stegen en de baan werd warmer. Vanzelfsprekend daalden de tijden in de tweede sessie. De tijden lagen kort bij elkaar, met de top 6 binnen 6 tienden van een seconde. De Konrad Motorsport Saleen werd geremd door problemen met de versnellingsbak. Ook vermeldenswaard is het motorprobleem dat na vijf ronden opdook op de Porsche van Maassen en Luhr.

Fotografie: DPPI



   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 13 november 2004 om 09:07


Andere publicaties op Racingworld.be...