Delcour slaagt met brio in Courage C65 test

Zoals eerder aangekondigd stond op maandag 29 november 2004 een testsessie met de officiële Courage C65 gepland voor het G-Force team en voor Sylvie Delcour. De weergoden herschiepen de omloop van Magny-Cours (FR) op sommige momenten eerder tot een zwembad dan een racecircuit. Maar ondanks deze uiterst moeilijke situatie, slaagde Sylvie Delcour er in om de test met glans af te leggen. Delcour realiseerde tevens de snelste tijd van de aanwezige piloten, maar het zijn vooral de lovende woorden van “De Meester”, Yves Courage, die haar grote genoegdoening schonken…

Sylvie Delcour in de Courage C65De meeste van de aanwezige piloten, onder wie ook Jean-François Le Roch, Loïc Deman en Philippe Haesebrouck (allen met ervaring met krachtige bolides) beperkten zich tot een korte testsessie. Voor Sylvie Delcour was echter een uitgebreide sessie voorzien. Door de slechte klimatologische omstandigheden kon de test niet voor de volle 100% worden afgewerkt, maar het geleverde testwerk bracht onverhoopte resultaten. “De Courage C65 is de krachtigste wagen waarmee ik ooit reed”, zegt Sylvie Delcour. “Maar door de slechte weersomstandigheden kon ik het echte vermogen van de wagen niet aanwenden. Het was niet eenvoudig om de wagen op de baan te houden. De 2 liter turbomotor produceert een hels vermogen, dat op deze schaatsbaan zeer moeilijk over te brengen viel. Ik ben echter zeer tevreden met de test. Het was niet de bedoeling om de limieten van deze wagen te gaan zoeken. Maar met die instelling en op een doorweekt, door mij amper gekend circuit, kon ik toch goed wennen aan de wagen. Ik heb veel geleerd vandaag. Iedereen was tevreden, vooral Mr. Yves Courage zelf.”

Yves Courage is een grootheid, een monument in de internationale autosport. Een zeer aangename man, die weloverwogen de zaken zegt zoals ze zijn. “Sylvie Delcour heeft me vandaag zeer aangenaam verrast. Ik kende haar palmares, maar wist natuurlijk niet wat ze waard zou zijn in een C65, want dat is een volledig ander type van racewagen, dan diegene waarmee ze ervaring heeft” aldus Yves Courage. “Wat ze vandaag heeft laten zien, in deze extreme omstandigheden, opende toch wel mijn ogen. Het was niet de bedoeling om op jacht te gaan naar snelle rondetijden, maar ze benadert zeer dicht de tijden die onze officiële rijders hier hebben gerealiseerd op een natte baan. Daar voor haar zowel de wagen als de omloop nieuw waren, staaft des te meer het talent van deze jongedame. Ik ben er van overtuigd dat in de endurance racerij haar toekomst ligt.”


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in LMS op dinsdag 30 november 2004 om 14:18


Andere publicaties op Racingworld.be...