Audi rekent op routiniers en nieuwelingen bij wagens en piloten

Abt Sportsline AudiAudi kondigde twee weken geleden haar line-up voor het DTM kampioenschap aan op de Essen Motorshow. Nu heeft men de piloten onderverdeeld bij de twee teams. Net zoals in 2004, toen Audi het team-, rijders- en constructeurs kampioenschap won, zal men starten met twee fabrieksteams. Het zijn Joest Racing en Abt Sportsline die het vaandel zullen dragen van de constructeur met de vier ringen.

Abt Sportline zal in 2005 de nieuwe Audi DTM A4 inzetten met regerend kampioen Mattias Ekström, Tom Kristensen, Martin Tomczyk en Allan McNish. Joest Racing zal uitpakken met de ervaren Christian Abt alsook met drie nieuwkomers in de DTM: Rinaldo Capello, Pierre Kaffer en Frank Stipler. De Joest-piloten moeten het zien waar te maken met de versie die dit jaar het DTM-titels in de wacht sleepte.

Martin Tomczyk - Audi"We zijn verheugd dat we ons in een positie bevinden waarbij we twee sterke équipes als Joest Racing en Abt Sportsline aan de start kunnen brengen", vertelde Dr. Wolfgang Ullrich. "Het opsplitsen van de line-up van de wagens weerspiegelt ons doel. We staan ieder team toe om zich volledig te concentreren op één generatie van wagens. Deze samenstelling geeft ons de best mogelijke positie voor onze titels te verdedigen."

De ontwikkeling van de nieuwe Audi A4 DTM draait op volle toeren in de Audi Sport ateliers in Ingolstadt en Neckarsulm. De roll-out van de wagen wordt begin volgend jaar verwacht.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zaterdag 11 december 2004 om 14:41


Andere publicaties op Racingworld.be...