Viso is derde piloot die onderdak heeft gevonden

Ernesto VisoNa verscheidene tests heeft Ernesto Viso de knoop doorgehakt. In het eerste jaar van de GP2 Series zal hij starten voor het Spaanse BCN. Het team van Enrique Scalabroni was reeds het derde dat Viso aan de tand voelde. Hij voelde zich onmiddellijk thuis in het team.

Viso promoveerde in het midden van het seizoen van de Britse F3 naar Durango voor de laatste zes races van het seizoen. De Venezuelaan dwong meteen respect af, hij pakte vier keer punten ondanks zijn beperkte ervaring. Tijdens de wintertesten schitterde Viso met de BCN wagen en zette meermaals de snelste dagtijd neer.

Afgelopen donderdag werd de deal afgerond en op die manier is Viso de derde piloot die onder contract ligt bij één van de twaalf teams. De andere zekerheden zijn Nelson Piquet Jr. en Alexandre Negrao die aan de start verschijnen voor Hitech Piquet.

"Ik ben erg blij dat ik tot een overeenkomst ben kunnen komen met BCN", bevestigt Viso. "Mr. Scalabroni staat gekend, niet alleen als één van de beste ingenieurs van de wereld, maar ook als een geweldig persoon. Natuurlijk moeten we nu hard werken om de nodige fondsen bij elkaar te rapen. Dat is iets waaraan mijn commercieel manager Ramon David Rodriguez aan het werken is. Ik denk dat we volgend seizoen enkele leuke dingen kunnen tonen."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in GP2 op zaterdag 11 december 2004 om 19:54


Andere publicaties op Racingworld.be...