Dit jaar geen race in Rusland, wel in Tsjechië

Het DTM circus zal eind juni niet met pak en zak verhuizen naar Moskou. De eerste Russische DTM race wordt verschoven naar het seizoen 2006. Viktor Kiryanov, voorzitter van de Russische Motorsport Vereniging, legt de oorzaak van het uitstel bij de omslachtige organisatie van de race. De veiligheidsnormen die de FIA oplegde om de veiligheid van de piloten en toeschouwers te garanderen waren volgens Kiryanov praktisch onhaalbaar.

"Vanzelfsprekend zijn we ingegaan op de aanvraag van Moskou", vertelt ITR voorzitter Hans Werner Aufrecht. "De veiligheid van onze piloten en toeschouwers is onze grootste prioriteit. We mogen het ons niet veroorloven om compromissen te sluiten. De verantwoordelijken hebben nu tijd genoeg om de nodige voorbereidingen te treffen. We kijken ernaar uit om een race te organiseren in Moskou in 2006."

Ondanks het verschuiven van de Russische race naar 2006 staan er toch 11 races op de kalender. De DTM karavaan zal naar Brno trekken. Op 5 juni zal de DTM dus te gast zijn op Tsjechische bodem. De race in Oschersleben is uitgesteld met drie weken en zal doorgaan op 26 juni.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op dinsdag 22 februari 2005 om 19:11


Andere publicaties op Racingworld.be...