Spyker Squadron en Team LNG-Magic slaan de tenten op in Sebring

Spyker Squadron strijkt neer te SebringOver enkele dagen is het weer zover, dan staat de 53ste editie van de 12 Uren van Sebring op de kalender. De teams beginnen neer te strijken in Sebring, en één van de eerste teams die er begon met het opslaan van de tenten, was het Nederlandse Spyker Squadron. Spyker (met o.a. Marc Goossens) zet twee wagens in voor deze ALMS wedstrijd, die mee bepalend is voor de toekenning van resterende 'entries' i.f.v. de 24 Uren van Le Mans.

Aangename temperaturen en een stalende zon verwelkomden het Nederlandse team in Florida. Spyker Squadron trekt ook nu weer veel aandacht, aangezien de wagens waarmee ze deelnemen aan de wedstrijd in Sebring de nieuwe Spiders zijn! Een spider in de GT2 categorie... Het moet al een eeuwigheid geleden zijn dat we dit nog te zien kregen en we kijken vol verwachting uit naar de eerste beelden van de zilverkleurige wagens, die morgen in Sebring zullen aankomen.

Spyker Squadron LogoOok de motor van deze bolides is vrij uniek. Spyker ontwikkelde het motorblok zelf. Het baseerde zich op de alomgekende 3.8 liter V8 motor van Audi, en ontwikkelde zo een eigen '5 valve engine'. De plannen die het team had om een volledige GTP-wagen te ontwerpen, werden op de langere baan geschoven. Volgens teammanager Hans was het prijskaartje dat hieraan verbonden is, het doorslaggevende argument om de GTP-plannen nog eventjes op te bergen...

De TVR\'s 400R van Team LNG-MagicDe meeste van de deelnemende wagens aan de race rond klok, worden in Sebring verwacht dit weekend. Maar Britten zijn punctueel en de twee TVR's 400R van het Britse Team LNT-Magic zijn nu al in Sebring. De wagens komen uit in de GT2 categorie, die hoofdzakelijk bestaat uit een vloot Porsches. De hierboven vermelde Spyker Spiders, de TVR's en twee Esperantes van Panoz moeten enige diversiteit in dit veld brengen.

MJ/DDS

(Foto's: Michael Jordan)


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in ALMS op vrijdag 11 maart 2005 om 07:06


Andere publicaties op Racingworld.be...