Circuit Zolder: Donderdag 10 maart, Internationale trainingsdag

"Fasten your seatbelts!"

Sneeuw en ijs hadden in de aanloop naar het nieuwe race seizoen reeds menig testprogramma in de war gestuurd en het was dan ook niet verwonderlijk dat het circuit bij de eerste zonnestralen op donderdag eivol zat. Tussen 9 en 12 viel het vooral op dat het overwegend éénzitters waren die de half droge piste trotseerden. Marko Keranen / Mannerjärui (MRD Motorsport Europe), Yves Nannijnen / Frank Suntjens (Speedlovers), Julien Schoyen / Maxime Dumarey (MGM), Sarah Bovy / Pieter Belmans / Alexandre Marissal / J. Thonon / Koen Deberdt (TBR) voor de Formule Renault 1600 bolides.

De tweeliters werden vertegenwoordigd door Amersfoort Racing met 4 racers waaronder eentje voor Renger Van Der Zande. Formule Ford tekende ook present met een vijftal vierwielers, Dennis Retera / Liroy Stuart (GEKO Racing), Rogier Jongejans / Simon Knap (KTG Racing) en Hans Boer (Dejo Racing). Maar voor de break kregen we ook reeds enkele Mini’s op de piste waaronder deze van Roland Hermans, Markus Palttala/Kurt Mollekens, Jürgen Van Hover en Philip Jacobs (Flandria Rent).

Porsche 996 - Bert LonginNa de pauze kregen we dan een bijna Porsche-defilé te zien. De MEXT Porsche 993 Cup (TC), de Porsche Supercup van Markant (Belcar), de Porsche GT3 Cup van René Snel (DSC), de Penders Porsche 996 GT3 RS (Belcar), de BonGou Porsche van Luc Gevers en de BonGou Porsche van J-P Verhoeven/Olivier Muytjens (Speedlovers), de Porsche van RS Motors, de Porsche 996 GT3 Supercup van Leest/Jeuris (First motorsport), de Porsche 996 GT3 Supercup van Van Rompuy/De Sterck (First Motorsport, de Porsche van Weiss/Otto (2x Captain Racing Team), de Porsche van Rob Fryns (US Carworld), de Porsche 996 Biturbo van Bert Longin, de Porsche van G. de Ville de Goyet en een old timer exemplaar in Martini kleuren.

Maar ook BMW was behoorlijk vertegenwoordigd: de BMW van Michel Schulpé uit de stal van Qvick Motors, de BMW van het Nederlandse Olij Rozen team, de BMW Compact van Leopold Goormachtigd, de BMW 130i van G&A Racing, de BMW Compact E46 van Peter van der Kolk (Belcar), de BMW 3 reeks van André Carlier,de BMW Compact van Frank Hoelans/Co Viser en de beide BMW’s van Belgium Racing.

Jaguar X-Type SilhouetteTwee Vipers, René Wijnen / Piet Dubois en Edward Grouweld (US Carworld). Twee Marcossen, Wim Noorma/Danny Van Dongen (Eurotech), Bart & Jef Van Samang (m-s-e). Clio’s met Frédérique Jonckheere (Racing For Belgium), Guillaume Dumarey alias Jommeke (Racing For Belgium) en een mooi geel exemplaar van Markant Racing. John Svensson/Jullien Bailliez/J-P Van De Wauwer (BTCS Alfa), Alexandra Van de Velde/Vanina Ickx (Daikin Mini Cooper S3), M-J Fijnaut (Yam-Yam Ford Puma), Audi TT ( TT Racing), de blauwe Chevrolet Corvette (old timer), Hieronymus/Schmid (Mercedes), enkele V6 Mondeo’s (BRL-V6 Racing), de BTCS Jaguar X-type, een Formule Opel-Lotus, een Honda Civic, de Ginetta G27 en de Fiesta van Obluda ronden deze training af.

Maar toch ook een primeur vandaag, de Duitse turner Frensch-Power reed in primeur de ± 190pk sterke Peugeot 206 RC voor. Deze Peugeot Cup zit in het voorprogramma van het Langstrecken Meisterschaft.

"Crash boom bang".

Helaas, maar net voor sluitingstijd sloeg het noodlot twee maal toe. Terwijl de eerste wagens reeds werden afgevlagd (voormiddag) parkeerde bij het uitkomen van de Chicane het Nederlandse duo hun Yam-Yam BMW Compact loeihard rechts in de bandenmuur. Om enkele minuten voor 17 uur week de BMW van Belgium Racing op de Tunnel van de baan af (links) en katapulteerde zich zo (rechts) in het Limburgs decor. In beide gevallen was er aanzienlijke materiële schade maar bleven de piloten en passagier OK.

Bij leven en welzijn, tot volgende week.

Ronald Janssens
www.RJ-online.be


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Nationaal op vrijdag 11 maart 2005 om 07:42


Andere publicaties op Racingworld.be...