Hakkinen zet knaltijd neer in SuperPole!

Gary PaffetMenig autosportliefhebber dacht terug aan de 1000km van Spa toen de hemelsluizen hun poorten openden. De regen stroomde met bakken uit de hemel en enkele piloten gingen door het grind. Zelfs de ervaren rotten hadden het moeilijk met de huidige weersomstandigheden. Gary Paffet zocht de pits op met tamelijk zware schade aan de achterkant. Hierdoor kon de Brit niet deelnemen aan de SuperPole, waardoor hij morgen dient te starten van op de tiende plek: "Natuurlijk is het jammer. Misschien was ik wel een beetje overmoedig. We hadden nog enkele plaatsen willen winnen met de SuperPole. Het is best wel gevaarlijk daarbuiten, veel aquaplaning. Normaal gezien ging ik aan het eind van de ronde pitten, maar toen sloeg het noodlot toe."

Jean AlesiJean Alesi ging als eerste de baan op tijdens de SuperPole. De Fransman bracht zijn snelle ronde echter niet tot een goed einde. Een kleine excursie door de grindbak was zijn deel van de koek. Mika Hakkinen legde even later een foutloze ronde af en zette een knaltijd op de tabellen; niemand was in staat om in de buurt van de tijd van de Flying Fin te komen. Niet alleen Alesi kende moeite met de gladde piste, ook Jamie Green maakte twee fouten in zijn snelle ronde. Regerend DTM kampioen Matthias Ekstrom miste in zijn outlap zijn rempunt in de Bus-Stop chicane, maar dat weerhield hem niet om in zijn ‘flying lap’ de tweede startplek de pakken.

Tom Kristensen ging tijdens zijn ‘in lap’ van de baan en raakte vast in het grind. De wagen diende verwijderd te worden en de rode vlag werd getoond. Net op dat moment was Laurent Aiello op jacht naar de tijd van Mika Hakkinen. De tijd van Fassler werd eveneens geannuleerd wegens het incident. Na enkele minuten sprong het licht terug op groen. Het werd al snel duidelijk dat Fassler geen bedreiging zou vormen voor de tijd van Hakkinen. Aiello daarentegen ging snoeihard door de Eau Rouge en was slechts acht duizendsten trager in de eerste sector, maar hij verremde zich in Les Combes. Mika Hakkinen pakte vandaag zijn eerste pole positie in pas zijn derde DTM raceweekend.

De top 3 in beeld:
De top 3 in beeld gebrachtDe top 3 in beeld gebrachtDe top 3 in beeld gebracht

De top 10:
1. Mika Hakkinen
2. Matthias Ekstrom
3. Christian Abt
4. Marcel Fassler
5. Pierre Kaffer
6. Tom Kristensen
7. Laurent Aiello
8. Jean Alesi
9. Jamie Green
10. Gary Paffet

Fotografie: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zaterdag 14 mei 2005 om 15:15


Andere publicaties op Racingworld.be...