Rijdersquotes tijdens de persconferentie

Een grappende Mika HakkinenIn de persconferentie zagen we een ontspannen Mika Hakkinen, die duidelijk aan het genieten was van zijn eerste DTM pole. De immer koele Fin ving de persconferentie zelfs aan met een grapje. Wanneer de interviewer aan Hakkinen vroeg of hij tevreden was met zijn rondje antwoordde Hakkinen ludiek: "Dat zie je toch aan de tijdentabel!" Toen de interviewer het gesprek afsloot maakte de Flying Fin een snurkend geluid en sloot hij zijn ogen. Een gebaar dat op applaus werd onthaald door de aanwezige pers.

Mika Hakkinen - AMG Mercedes C-Klasse: "Gezien mijn rondetijden in de vrije trainingen ben ik er zeker van dat ik niet het maximum uit de wagen heb gehaald. Ik heb veel naar mijn teamgenoten gekeken dit weekend. We zijn op zoek gegaan waarom ze beter waren als mij. We hebben gekeken waar ze harder pushten als mij en dat heeft zeker en vast geholpen. Toch was ik niet helemaal tevreden na de kwalificatie, omdat ik als tweede de baan opmoest. Op het moment dat ik naar buiten reed in de kwalificatie lag er veel water op de piste. Hierdoor heb ik een risico moeten nemen om een snelle tijd te draaien. In de SuperPole ging alles naar wens. Ik kreeg overal de juiste temperatuur in en ik had vertrouwen voor ik aan mijn snelle ronde begon. Omdat we de juiste balans hadden gevonden kon ik enkele risico's nemen. Ik had de wagen steeds onder controle en de rondetijd kwam vanzelf."

Matthias EkströmMatthias Ekstrom - Audi A4 DTM: "Het waren erg moeilijke omstandigheden tijdens de kwalificatie. Naar mijn mening lag de piste er beter bij tijdens de SuperPole. Je rondetijd hing af van de snelheid die je meenam in de snelle bochten en de daarmee gepaarde risico's. Dit is de eerste keer voor mij op Spa en een tweede plaats is een interessante uitgangspositie. De snelle bochten zijn opwindend op het droge. De lay-out is een beetje zoals de Nordschleife, enkel dat er langere rechte lijnen zijn. Ik hou ervan en ik hoop dat we het juiste pakket hebben om een goede race af te werken."

Christian AbtChristian Abt - Audi A4 DTM 2004: "Na de eerste trainingen zag het er naar uit dat we niet in de top tien konden duiken. Ik had echter een goed gesprek met mijn ingenieurs en we hebben veel veranderd aan mijn wagen. De rondetijd in de kwalificatie is het resultaat van die aanpassingen. We weten nog niet of de wagen in dezelfde staat is als voor de brand van gisteren. We hebben nu gereden in natte omstandigheden dus ik kan niet beschrijven hoe de wagen zal aanvoelen als we morgen starten op een droge piste..."

Fotografie: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zaterdag 14 mei 2005 om 20:51


Andere publicaties op Racingworld.be...