24U Le Mans: Nieuwssprokkels

* Het Champion Team trekt komend weekend naar de 'essais préliminaires' zonder zesvoudig winnaar Tom Kristensen. Ook Alan McNish, die de race in 1998 won, zal niet van de partij zijn. De reden van hun afwezigheid: beiden verkiezen hun verplichtingen tegenover het het Audi-Abt Team in het DTM kampioenschap na te komen. De DTM is op het eigenste ogenblik aan de slag in Brünn. Geen nood, ervaren rotten in het vak, zoals Kristensen en McNish zijn, zullen hier geen echt nadeel van ondervinden.

* De ACO, organisator van de 24U van Le Mans, liet zich op een foutje betrappen. ACO meldde dat Karl Wendlinger van de partij zou zijn met een Audi R8 van het Champion Team. Grote verwondering bij zowel Wendlinger zelf als bij het Champion team: beiden vielen compleet uit de lucht bij het horen van dit nieuws. Het is wel degelijk Marco Werner die voor het Audi Team zal aantreden, en dus niet Wendlinger...

* Jan Lammers (Racing for Holland) bevestigde afgelopen dinsdag dat hij samen met John Bosch en de Amerikaan Elton Julian de etmaalrace in de Sarthe zal afwerken. Lammers wist ook nog te vertellen dat het team ondertussen financieel gezond is en dat hij druk bezig is met een LMP project voor 2006. Blij om dat te horen... Bij de voorstelling in Zandvoort viel ook nog ander nieuws te rapen: in 2006 zal het team van Racing for Holland tevens terug te vinden zijn in de A1-GP Series. Als kers op de taart zal Racing for Holland tijdens de 24U van Le Mans de fans extra verwennen, door via hun website een 'Live Telemetrie' van de Dome te laten aanschouwen. Knap !


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Internationaal op donderdag 02 juni 2005 om 18:37


Andere publicaties op Racingworld.be...