MINI Challenge: JJ Motorsport - Racing for Jobs scoort ook naast de piste

MINI Challenge: JJ Motorsport - Racing for Jobs scoort ook naast de pisteJJ Motorsport wil zich niet enkel op het circuit onderscheiden. Zo kaapte het project 'Racing for Jobs' gisteren een tweede plaats in de 'Grote Prijs Ondernemende school' weg. Deze wedstrijd is een organisatie van de Unie voor Zelfstandige Ondernemers, kortweg UNIZO, met als doel de ondernemingszin van leerlingen uit diverse opleidingsniveaus aan te scherpen. Om het project 'Racing for Jobs' te verwezenlijken, werkt JJ Motorsport samen met het Gemeentelijk Instituut voor technische en beroepsopleidingen in Keerbergen.

Dit project wil de waarde van de technische en beroepsopleidingen in het secundair onderwijs onderstrepen en de waarde van deze opleidingen voor de ondernemers in de verf zetten. Met als ultieme uithangbord de dynamische omgeving van de autosport wil 'Racing for Jobs' komaf maken met de negatieve beeldvorming rond het beroeps en technisch onderwijs en bedrijven met goed opgeleide jongeren in contact brengen.

De Jury nomineerde het project, samen met 2 andere, uit 61 inzendingen. De heer Donckels, gedelegeerd bestuurder van CERA en hoofd van de Jury motiveerde de keuze als volgt: "Het project 'Racing for Jobs' sluit nauw aan bij de leefwereld van de jongeren en stimuleert tegelijkertijd hun technische en sociale vaardigheden. Ook hun ondernemend gedrag wordt door probleemoplossend werken, werken onder tijdsdruk en doorzettingsvermogen in de verf gezet. Tenslotte is ook de hoge mate van professionaliteit een belangrijke pijler van het project."

Jan Horemans toonde zich zeer verheugd met de nominatie en de tweede plaats: "Vanzelfsprekend is dit een bekroning voor het team en niet in het minst voor de leerlingen. We gaan het project dan ook verder uitbreiden en nog meer studenten uit diverse opleidingen, zoals informatica, horeca en dergelijke meer bij het project betrekken."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Nationaal op donderdag 02 juni 2005 om 20:27


Andere publicaties op Racingworld.be...