Le Mans préliminaires: technische controles (1)

G-Force @ Le MansVrijdag in de Sarthe. Er heerst een gezellige drukte in de paddocks in Le Mans. Maar de meeste fans van de legendarische etmaalrace zakken echter af naar de plaats waar de technische controles plaats vinden. Deze zijn gespreid over twee dagen (vrijdag en zaterdag). Het Belgische G-Force team komt op zaterdagvoormiddag aan de beurt. Voor o.a. de drie Audi's, de LMP1 hybrides, de Racing for Holland Dome, de Belmondo Courages en de Corvettes is de technische controle reeds achter de rug.

Gisterennamiddag troffen we zelfs nog enkele lege pitboxen aan. Zo schuwde men bij Aston Martin alle publiciteit, en liet men de DBR9's zelfs nog in de vrachtwagens staan. Onnodig gezegd dat dit nog meer de nieuwsgierigheid van de fans opwekte... Veel belangstelling ook voor de Ferrari 575 van JMB Racing. De wagen beschikt nu over een volledig nieuwe aerodynamische update.

En dan zijn er natuurlijk ook de diverse wagens met nieuwe livery die we konden aanschouwen. Van de officiële Dome verdwenen de gele strepen. Ongetwijfeld komt hier nog iets anders voor in de plaats. Bij Courage staat de C60 met startnr. 13 volledig in de kleuren van Yokohama-Advan. De zusterwagen, met startnr. 12, dient nog bestickerd te worden. Bij Seikel treffen we een vertrouwde kleurencombinatie van lichtblauw en wit aan. De Lola B05/40 staat dan weer in een volledig geel jasje. Geel is ook de gekende kleur bij het team van Welter Racing. Deze keer in twee combinaties. geel-zwart voor de ene bolide, geel-rood voor de andere...

Foto: G-Force


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in 24H du Mans op zaterdag 04 juni 2005 om 09:15


Andere publicaties op Racingworld.be...