Dubbel voor Audi, Frentzen derde

Eerste dubbel voor Audi dit seizoenRegerend wereldkampioen Mattias Ekström (Audi) heeft de vierde wedstrijd van het lopende DTM seizoen op het 5.403 kilometer lange circuit van Brno op zijn naam geschreven voor zijn merkgenoot Tom Kristensen en Opelrijder Heinz-Harald Frentzen. Met zijn eerste overwinning van het seizoen neemt Ekström de leiding over van Gary Paffet (Mercedes-Benz) in de tussenstand.

Bij de start zag het er nochthans goed uit voor Frentzen. Hij won het duel met Paffet en dook als eerste de bocht in. Ekström volgt op een derde plaats. Ondertussen waren we Bernd Schneider al kwijt nadat hij moest uitwijken voor Fässler en Kaffer toen die beiden een spin maakten door het gravel.

eerste podium voor FrentzenLang kon Paffet niet genieten van zijn tweede plaats, bij de start was hij te vroeg vertrokken waardoor hij een drive-through kreeg. Mika Häkkinen (Mercedes-Benz) kreeg met een platte band af te rekenen en moest al vroeg in de wedstrijd zijn box opzoeken.

Frentzen en Kristensen komen als eerste van de top drie hun eerste pitstop maken, terwijl Ekström nog buiten blijft. Hij rijdt 2 snelle rondjes alvorens binnen te komen voor zijn eerste pitstop. Mattias komt buiten en zet zich onmiddellijk langs Frentzen. Frentzen moet lossen en zo blijft Ekström aan de leiding.

Kristensen, Ekström & FrentzenEven later ging ook Kristensen voorbij aan de Duitser en sloeg meteen een kloof. De Audi's maakte er een demonstratie van. Ondertussen kreeg ook Allan McNish een drive-trough voor het niet respecteren van de snelheid in de pitlane.

De top drie veranderde niet alhoewel Kristensen nog kwam aandringen bij Ekström maar daar bleef het bij. Zo behaalt Audi zijn eerste dubbel van het seizoen. Frentzen stond voor het eerst in zijn DTM-carrière op het podium.


De top 10
1. Mattias Ekström - Audi A4 DTM 58:52.558
2. Tom Kristensen - Audi A4 DTM +00.288
3. Heinz-Harald Frentzen - Opel Vectra GTS V8 +24.694
4. Gary Paffett - AMG-Mercedes C-Klasse +28.503
5. Jamie Green - AMG-Mercedes C-Klasse +30.997
6. Christian Abt - Audi A4 DTM +34.555
7. Allan McNish - Audi A4 DTM +34.815
8. Frank Stippler - Audi A4 DTM +36.102
9. Jean Alesi - AMG-Mercedes C-Klasse +43.286
10. Rinaldo Capello - Audi A4 DTM +43.652

Kampioenschap
1. Mattias Ekström - Audi Sport Team Abt Sportsline 27
2. Gary Paffett - DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes 24
3. Tom Kristensen - Audi Sport Team Abt 22
4. Jean Alesi - AMG-Mercedes 17
5. Mika Häkkinen - Sport Edition AMG-Mercedes 17
6. Christian Abt - Audi Sport Team Joest Racing 8
7. Jamie Green - Salzgitter AMG-Mercedes 7
8. Heinz-Harald Frentzen - Stern Team OPC 6
9. Bernd Schneider - Vodafone AMG-Mercedes 6
10 Pierre Kaffer - Audi Sport Team Joest Racing 4

Foto's: dtm.de


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in DTM op zondag 05 juni 2005 om 16:29


Andere publicaties op Racingworld.be...