Reacties van de rijders

Mattias Ekström (Winnaar, Audi Sport Team Abt Sportsline): "Ik ben opgetogen dat ik deze wedstrijd gewonnen heb. Het is vrij duidelijk, mijn eerste pitstop bleek de sleutel te zijn op mijn weg naar de overwinning. Duurde mijn pitstop een halve seconde langer, dan kwam ik pas op de derde plaats terug in de wedstrijd."

Tom Kristensen (tweede plaats, Audi Sport Team Abt): "We zijn terug. Deze een-twee is fantastisch voor Audi. Maar als het op mijn resultaat aankomt, had ik een beter resultaat kunnen bereiken. Na een slechte start was ik verwikkeld in een hevige strijd met Heinz-Harald. We raakten elkaar toen ik voor het eerst een poging ondernam om hem voorbij te gaan, maar dat hoort nu eenmaal bij de autosport."

Heinz-Harald Frentzen (derde plaats, Stern Team OPC): "Het is geweldig om terug op het podium te mogen staan. Dit resultaat is gewoonweg sensationeel en meer dan we durfde verwachten. Het was belangrijk dat ik slaagde in mijn maneuvre tijdens de start. Dit bood me de kans om het maximum uit mijn auto te halen. Maar naar het einde toe was Audi gewoon te competitief. Mattias zette me onder druk, hoewel ik probeerde om hem af te weren. Het was gewoon onmogelijk om een nog beter resultaat te behalen."

Gary Paffett (vierde plaats, DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes): "De jumpstart was mijn fout. Hoewel ik er niet van profiteerde, was het correct om mij te bestraffen. Regels zijn er om ze te respecteren. Mijn fout kost ons een podium finish. Maar door vierde te eindigen en de daarbij horende 5 punten te pakken, slaagden we erin om de schade te beperken."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in DTM op maandag 06 juni 2005 om 00:08


Andere publicaties op Racingworld.be...