Mooie resultaten in de eerste 3 wedstrijden, maar wel met kanttekeningen

Het eerste race weekend, het New Race Festival, begon voorspoedig maar eindigde in mineur. In de vrije trainingen liep alles nog voorspoedig, maar dat werd gevolgd door versnellingsbakproblemen tijdens de kwalificaties. Dat is nooit prettig, hierdoor waren we genoodzaakt om de race te starten met een normale H versnellingsbak .Bij de warming up zag het er goed uit met een snelste tijd. Helaas was het in de wedstrijd al vroeg afgelopen, we moesten vroegtijdig de race staken met een kapotte auto. Nul punten in de eerste wedstrijd, zo wilden we het kampioenschap niet beginnen.

Drie weken later op Spa, tijdens de 1000 km. van Spa, met een nieuwe wedstrijd formule waren we er goed bij met een derde tijd in de kwalificatietraining. Alleen het weer was slecht. Met een tweede plaats in de eerste manche en een vierde in de tweede, wat eigenlijk een derde plaats had moeten zijn als ik beter het reglement gelezen had, ben ik tevreden over de punten die we gehaald hebben. Helaas minder over de nieuwe wedstrijd formule, persoonlijk ben ik meer een voorstander van de langere wedstrijden. Maar men moet alles een keer geprobeerd hebben.

Tussen de tweede en derde Belcar wedstrijd werd er nog getest, maar niet met goed resultaat, maar er werd in de vrije training van de derde wedstrijd wel het gewenste resultaat geboekt. De kwalificatietrainingen tijdens de Spa Euro Race verliepen naar wens en we konden ons
opmaken voor een goede wedstrijd. Na lang in de race te zijn geweest, voor de tweede of derde plek, werden we uit eindelijk als vierde afgevlagd, nadat er in het laatste uur een olielek was ontstaan door vibraties. Ik vond dit een betere formule dan van de tweede wedstrijd. Het is echter jammer dat de race op Brand Hatch er zo snel op volgt waardoor sommige teams waarschijnlijk niet meedoen door de schade die ze gereden hebben.

Zaterdag ga ik voor voor het eerst meerijden in het BTCS kampioenschap, ik ben al een paar keer gaan kijken en kreeg de vraag van mijn team om mee te rijden. Dat doe ik maar al te graag. En een week later naar Engeland voor de buitenlandse wedstrijd van de Belcar, hopelijk dit keer een podium en een leuke race.

Tot de volgende keer

Jos


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Column J. Menten op donderdag 16 juni 2005 om 17:18


Andere publicaties op Racingworld.be...