De Pescarolo's staan op de eerste startrij

Frankrijk juicht, want de twee bolides van het Pescarolo team zijn er in geslaagd om de eerste startrij voor de 24U van Le Mans in te palmen. Met een tijd van 3:34.715 was Emmanuel Collard aan het stuur van de Pescarolo N°16 ongeveer 8/10 van een seconde sneller dan de tweede Pescarolo wagen. Ook in LM P2 mag Frankrijk juichen, want de Courage C-65 van het Belmondo Team realiseerde de pole in deze klasse.

Het bleef droog tijdens de tweede chronosessie, en dat kan het Belgische G-Force team parten gaan spelen. Het trio Hahn-Hillebrand-Pickering nam niet deel aan de sessie op donderdagavond. Het team werkte nog met man en macht aan de Courage N°35, die op woensdag hard van de baan ging. De chrono die toen werd gerealiseerd (4:31.345), werd op een natte piste gereden en ligt ruim boven de normtijd voor deelname, aangezien de bolides tijdens de tweede (droge) sessie een pak sneller waren. Het wordt dus rekenen op de goodwill van de ACO om te mogen starten...

De Dallara-Judd van Vanina Ickx zal op de vijfde startrij post vatten. Ickx en haar kompanen klokten de negende tijd met de Rollcentre Dallara. Vincent Vosse, aan de slag met de Ferrari 550 M van Larbre, vertrekt zaterdag van op de 14de startrij. Vosse-Gueslard-Dupard zetten de 28ste tijd op de tabellen, goed voor een zesde plaats in de GT1-klasse. In deze klasse zorgde Tomas Enge voor een stunt, door met de Aston Martin N°58 een rondje Le Mans af te leggen in 3:48.576, een record in de GT1-klasse.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in 24H du Mans op vrijdag 17 juni 2005 om 06:23


Andere publicaties op Racingworld.be...