Paffet nadert op Ekstom in de tussenstand dankzij overwinning in Oschersleben

In het MotoPark van Oschersleben kroonde Gary Paffet zich tot winnaar met zijn Mercedes-Benz C-Klasse. De voorsprong van de Brit op Audi piloot Mattias Ekstrom bedroeg aan de meet slechts 3,169 seconden: "Het is geweldig om terug te staan op het hoogste trapje", jubelde een dolgelukkige Paffet. Dankzij zijn overwinning heeft Paffet zijn achterstand in het kampioenschap op leider Ekstrom verkleind tot slechts één puntje. Jamie Green belandde voor het eerst in zijn nog prille DTM carrière op het podium. De Formule 3 Euro Series kampioen werd knap derde.

Wegens een zeer slechte start verloor polesitter Tom Kristensen alle kansen op de overwinning. Toen de lichten doofden kwam de Audi niet weg van zijn startplaats en viel de zevenvoudige Le Mans winnaar terug naar de negentiende plek. Jamie Green daarentegen maakte een kanonstart en vloog van de vierde naar de eerste plaats, op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Garry Paffett. Dankzij een perfecte teamgenoot slaagde Paffet erin om zijn stalmakker in te halen en de basis te leggen voor zijn overwinning. Green leverde een spannend gevecht met Ekstrom dat rondelang duurde, maar uiteindelijk moest de Brit tevredenheid nemen met de laagste podiumtrede, nadat hij een foutje maakte in bocht vier. De regerende DTM kampioen profiteerde optimaal en gaf de tweede plaats nooit meer af.

Bernd Schneider finishte als vierde, net voor Tom Kristensen. De Deen zette ontzettend veel druk op Schneider, maar hij gebruikte al zijn ervaring om de boot af te houden. De zesde plek ging naar de Schot Allan McNish. De beste Opel-piloten waren de Fransman Laurent Aiello en de Zwitser Marcel Fassler. Zij passeerden de zwart-wit geblokte vlag als respectievelijk zevende en achtste. De winnaar van de DTM manche in Spa, Mika Hakkinen, maakte geen kans meer op een goed resultaat toen zijn eerste pistop in het water viel. Niet veel later ging de Fin van de baan en diende hij op te geven.

Mattias Ekstrom leidt het kampioenschap met 35 punten en heeft daarmee één puntje meer dan Gary Paffett. Tom Kristensen behoudt zijn derde plek en dankzij zijn vijfde plek dikt hij zijn puntentotaal aan tot 28. Op 17 juli wordt de enige stratenrace van de DTM kalender verreden op de Norisring.

Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op dinsdag 28 juni 2005 om 12:27