Twee opwindende races voor volgepakte tribunes in Mexico

Voor volledig volgepakte tribunes heeft het FIA WTCC kampioenschap haar eerste overzeese weekend afgerond. Twee adembenemende races gaven de talrijk opgekomen toeschouwers twee verschillende podia, enkel Tom Coronel kon beide malen het podium op, als winnaar van de Independents Trophy.

De eerste manche werd vooral gekleurd door Roberto Colciago. De Italiaan vocht als een leeuw en baande zich naar voren. Binnen de kortste keren dook hij met zijn Honda Accord binnen in de top vijf en gaf hij de diverse fabriekspiloten het nakijken. Halfweg de race eindigde de mooie opmars van Colciago en diende hij de strijd te staken met een kapotte versnellingsbak ... Fabrizio Giovanardi reed een dijk van een wedstrijd en won zijn tweede race van het seizoen, voor Gabriele Tarquini. Een 1-2-3'tje leek in de maak voor Alfa Romeo, maar Ryckard Rydell vond twee Alfa's op het podium meer dan voldoende. De Brit schudde een mooi inhaalmanoeuvre uit zijn mouw en verwees James Thompson naar de vierde plek. Een andere opmerkelijke prestatie is die van Robb Huff, die de eerste punten scoort voor Chevrolet.

Tom Coronel finishte als achtste in de eerste race en mag daarom de tweede manche van op de pole aanvangen. De Nederlander mist echter zijn start en valt terug naar de derde plek. Peter Terting pakt meteen de leiding met zijn Seat en geeft die niet meer af. Antonio Garcia probeert druk uit te oefenen, maar de Zwitser blijft kalm. De smaakmaker van de tweede manche is opnieuw Roberto Colciago. Ditmaal startte de Italiaan van op de twintigste plek en in de voorlaatste ronde positioneert hij zich onder de achtervleugel van Giovanardi, die op dat moment derde ligt. Een fantastische opmars van Colciago, die in de laatste ronde nog aan Giovanardi voorbij gaat en een welverdiend podium pakt. De manier waarop het gebeurde was echter niet al te koosjer. De Italiaan tikte zijn landgenoot aan om hem te passeren en dat is de Stewards of the Meeting niet ontgaan. Colgiaco werd bestraft met een tijdstraf van 30 seconden, waarodoor hij terugvalt naar de 18de plek. Ditmaal viel Robb Huff buiten de prijzen. De Brit ging van de baan en diende de handdoek in de ring te werpen. Gelukkig voor Chevrolet pakte de Italiaan Nicola Larini de achtste plek en de bijhorende punten.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op dinsdag 28 juni 2005 om 12:29


Andere publicaties op Racingworld.be...