ZSP: Inhaalrace van Dennis Swart goed beloond

De witte Marcos van Dennis Swart stond weer in topconditie in het paddock van Zolder waar afgelopen weekend de Dutch Supercar Challenge werd gehouden tijdens de Zolder Superprix. Alle schades die de auto had opgelopen tijdens de wedstrijden in Spa-Francorchamps waren gerepareerd, de kunststof-body grotendeels vernieuwd. Het beloofde een stralend weekend te worden in Zolder.

Vrijdagmorgen klonk het vertrouwde gegrom van de Marcos in het paddock bij Moritz Racing. De maagdelijk witte kap vibreerde toen de 350 pk Ford motor tot leven werd gebracht. Met verse onderdelen en een kleine aanpassing aan de rembalans werd de Marcos de baan opgestuurd. Dennis draaide constante rondetijden en met een veertiende tijd in de kwalificaties kon de jonge coureur uit Wormerveer tevreden de wedstrijd tegemoet zien.

Zaterdag scheen het zonnetje volop toen het veld van 42 deelnemers zich opstelden voor de wedstrijd. Terwijl Euser en Dubois/Wijnen direct het hazepad kozen probeerde Dennis Swart in het volle veld posities goed te maken. Het duurde geen zeven ronden totdat Dennis z'n engineer liet weten dat de aandrijving was weggevallen. Bestond eerst nog het vermoeden dat de versnellingsbak het had begeven, bij nadere inspectie bleek de aandrijfas te zijn gebroken... Gedurende de avond en de vroege zondagmorgen werd het probleem weer hersteld maar doordat hij in de wedstrijd al zo vroeg was uitgevallen moest Dennis vrijwel achteraan starten voor de wedstrijd van de volgende dag.

Het was inmiddels drukkend warm op de omloop van Zolder toen zondagmiddag de tweede wedstrijd van start ging. Dennis vertrok dus vanuit een bijna onmogelijke positie maar kon al snel een ritme vinden waarin hij continu de rondetijden van de koplopers evenaarde. Poepiedruk om alle verkeer door te komen, om nog maar te zwijgen over de temperatuur in z'n cockpit die inmiddels naar het kookpunt was gestegen. Dennis hield echter het hoofd koel en z'n voeten op de pedalen. Links en rechts zette hij de Marcos naast z'n tegenstanders. De Noord-Hollander was duidelijk in z'n element. Gestaag baande hij zich een weg naar voren en vlak voor z'n pitstop vond hij de aansluiting met z'n directe concurrenten. Het was op zich al een uitzonderlijke prestatie om van achter uit het veld naar voren te komen. Met nog tien minuten te gaan, rijdend op een zesde plaats algemeen, consolideerde hij zijn positie. Hoewel de rondetijden iets afnamen, spaarde hij het materiaal en de banden om zo een geweldige opmars beloond te zien met een tweede plaats in zijn klasse.

Voor de vierde maal dit seizoen behaalde Dennis Swart een podium. Glunderend van oor tot oor en een enorm gezelschap van sponsor Etro die, trots op hun talentvolle coureur, stonden te juichen onderaan het podium. De teleurstellingen van Spa en gisteren waren hiermee weer snel vergeten. Dennis kijkt met vertrouwen vooruit naar de volgende wedstrijd in Assen waar tijdens de Rizzla Days (6 en 7 augustus) de volgende wedstrijden voor het DSC worden gehouden.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op maandag 18 juli 2005 om 17:16


Andere publicaties op Racingworld.be...