Robert Kubica pakt de overwinning in race 1

In Oschersleben mocht de Pool Robert Kubica voor de derde keer dit jaar het hoogste schavotje van het WS erepodium beklimmen. Kubica werd daarbij geflankeerd door KTR-rijder Tristan Gommendy en Andreas Zuber (Carlin Motorsport). Bovendien doet Kubica met deze overwinning een uitstekende zaak in het World Series klassement, want zijn grote concurrent Will Power diende de strijd te staken.

Net zoals bij de Mégane Trophy was ook hier weer de regen de spelbreker, reeds voor aanvang van de wedstrijd. De start werd uitgesteld, zodat alle teams de mogelijkheid kregen om regenrubbers te monteren en over te schakelen op 'wet' afstelling. Blijkbaar was deze ingreep voor sommigen nog niet het sein om het knopje in hun hoofd ook om te draaien, want reeds tijdens de formatieronde noteerden we een schuiver van de Braziliaan Rees... Voor anderen was de toegemeten tijd om de aanpassingen uit te voeren zowaar te kort. De wagens van Van Lagen, Pavlovic en Kosta waren nog steeds niet klaar toen het bord '5 minuten' werd getoond en de drie rijders kregen tijdens de wedstrijd een drive-through penalty.

Kubica had de beste start en achter het watergordijn dat de Pool optrok knokten Power, Gommendy en Zuber voor de tweede plaats. Gommendy ging even door de grindbak, maar zonder erg. Voor Will Power had zijn pirouette grotere gevolgend: een opgave. Gommendy schoof dus door naar de tweede plaats en Zuber naar de derde. Niet tegenstaande het feit dat in ronde 8 de safety car op de baan verscheen (gedurende 4 ronden) bleef de top drie na de herneming ongewijzigd. Gommendy probeerde nog wel om Kubica aan te vallen, maar vond net niet de opening die hij nodig had om de Pool voorbij te gaan.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in World Series op zondag 07 augustus 2005 om 13:53


Andere publicaties op Racingworld.be...