Kubica wint ook tweede race en sluit perfect weekend op gepaste wijze af

Robert Kubica startte de tweede race van op de pole. De Pool wist zijn leidersplek te handhaven, voor Andreas Zuber, Markus Winkelhock, Will Power en Tristan Gommendy. Will Power had geen al te best weekend. Na zijn nulscore in de eerste race kwam hij in de vijfde ronde in contact met Gommendy. De Fransman viel terug tot de zevende plek; terwijl Power in de achterste regionen van het veld terechtkwam.

Net toen het pitstopvenster opende begon het hevig te regenen. Pasini was de eerste die binnenkwam voor regenbanden. Een ronde later kwamen onder andere Winkelhock, Zuber, Gommendy, Danielsson, Fukuda, Mondini en Power binnen voor regensloffen. Danielsson moest echter opgeven toen hij een achterband verloor na zijn pitstop. Kubica, Miguez, Porteiro en Van Lagen besloten om nog één ronde te wachten alvorens de pitlane op te zoeken voor ander rubber.

De rijders die nog niet kwamen pitten gingen aan de leiding, maar één voor één dienden ze hun verplichte pitstop te maken. Nadat iedereen binnen was geweest hadden we een klare kijk op de situatie: Marcus Winkelhock had de leiding geërfd, voor Kubica en Gommendy. De Duitser had het moeilijk op het natte asfalt, en maakte een spin. Winkelhock verloor twee plaatsen en zo kon Kubica de tweede World Series by Renault race van de meeting op zijn naam schrijven. Gommendy finishte als tweede, voor Winkelhock. Miguez ging in de slotfase van de baan en gaf zijn vierde plek uit handen. Jaap van Lagen profiteerde optimaal en tikte als vierde aan. Miguez finishte uiteindelijk nog als vijfde.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in World Series op zondag 07 augustus 2005 om 21:57


Andere publicaties op Racingworld.be...