Ekström wint, Kristensen maakt Audi feest compleet

Mathias Ekström wint de 7de manche van de DTMMattias Ekström heeft deze middag de race op de Duitse Nürburgring gewonnen. Het is de tweede overwinning van Ekström in het lopende DTM-seizoen. Zijn merkgenoot Tom Kristensen overschreed de finish met een achterstand van 1.088 seconden. Derde werd de Brit Gary Paffett in zijn AMG-Mercedes C-Klasse. Paffett (50 Punten) verliest opnieuw de leiding in het kampioenschap aan Mattias Ekström (51 Punten). Het belooft nog een heel spannend DTM-seizoen te worden.

De wedstrijdleiding besloot om de race achter de Safety Car van start te laten gaan omdat de weersomstandigheden niet optimaal waren voor een normale start. Paffett nam de leiding voor Häkkinen en Ekström. Christian Abt maakte een slechte start en viel terug. In de zesde ronde kregen zowel Fässler als Mücke een Drive-Through penalty wegens inhalen onder de Safety Car. Stippler en Frentzen krijgen zelfs een zwart-witte vlag omwille van het verlaten van de piste.

Hakkinen, op dat moment derde, zat met zijn neus in de diffuser van Ekstrom. Jammer genoeg maakte de Fin een inschattingsfout. Hij remde te laat voor de eerste bocht en zijn wielen blokkeerden. Hakkinen moest gebruik maken van de uitloopzone om zich niet vast te rijden in de grindbak. Hakkinen verloor zijn derde plaats aan Kristensen, die optimaal profiteerde van het optimistische manoeuvre van de ex-Formule 1 kampioen.

Drive-Trough Penalties waren er ook nog voor Paffett & Tomczyck voor het overschrijden van de witte lijn bij het uitkomen van de pitstraat. Deze straf kost Paffett uiteindelijk de overwinning, wanneer hij in leidende positie dient binnen te komen voor zijn drive-through. De Brit valt terug naar de vierde plek, maar met nog enkele ronden te gaan krijgt hij teamgenoot Hakkinen in het vizier. In de laatste ronde gaat Paffett aan Hakkinen voorbij en pakt hij de derde plaats. Ekstrom en Kristensen rijden op safe en hebben in de laatste minuten van de race geen last van de regendruppels. Het duo pakt een mooie dubbel voor Audi.

De Top 10
1.Mattias Ekström - Audi A4 DTM 43 Ronden
2.Tom Kristensen - Audi A4 DTM + 01.088
3.Gary Paffett - AMG-Mercedes C-Klasse + 04.585
4.Mika Häkkinen - AMG-Mercedes C-Klasse + 05.245
5.Bernd Schneider - AMG-Mercedes C-Klasse + 10.527
6.Allan McNish - Audi A4 DTM + 17.706
7.Jean Alesi - AMG-Mercedes C-Klasse + 20.934
8.Jamie Green - AMG-Mercedes C-Klasse + 24.652
9.Laurent Aiello - Opel Vectra GTS V8 + 27.758
10.Christian Abt - Audi A4 DTM + 28.673
Foto: dtm.de


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in DTM op zondag 07 augustus 2005 om 16:23


Andere publicaties op Racingworld.be...