Lada officieel in WTCC vanaf 2006!

De Lada 211-06, actief in het Russische Toerwagen kampioenschapLada Avtovaz, de grootste autoproducent in Rusland, bevestigde dat de constructeur met twee wagens aanwezig zal zijn in het World Touring Car Championship vanaf 2006. Tijdens de Motor- en Tuningshow in Moskou zal Lada op 3 november verder de plannen toelichten. Lada is al geruime tijd (zo'n 35 jaar) actief in de autosport, doch enkel op Russische bodem, dus voor de meesten van ons 'onbereikbaar'. Met de 40ste verjaardag van Lada Avtovaz komt daar verandering in.

Vitaly Vilchik, de PDG van Lada Avtovaz verklaart zich nader: "Het doel is om het merk en het imago op alle Europese en internationale (export)markten te verbeteren met de hulp van dit ambitieus internationaal programma. Lada is al 35 jaar aanwezig in de autosport, vooral gefixeeerd op de thuismarkt en dus onzichtbaar voor het internationale publiek. Maar daar komt nu verandering in. Ons 3-jaars engagement in WTCC zal Lada toelaten om deze campagne agressief te promoten."

Het Duitse MTEC zal de twee wagens klaarstomen, in samenwerking met de Motorsport Division van Lada. Het eerste jaar in WTCC wordt aanzien als een testjaar, om dan in 2007 met de nieuwe Lada Priora op de proppen te komen. De rijders liggen nog niet vast. Momenteel zoekt Lada in Europa en de Verenigde Staten naar de geschikte kandidaten.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in WTCC op donderdag 06 oktober 2005 om 09:13


Andere publicaties op Racingworld.be...