36 wagens op de voorlopige inschrijvingslijst voor de race te Istanbul

Betreffende de laatste LMES wedstrijd van dit seizoen, de race in Istanbul op 13 november, mocht de organisatie reeds 36 inschrijvingen noteren. Negen wagens in LMP1, 10 in LMP2, 7 in GT1 en 10 in GT2 staan er op dit ogenblik op de lijst. Momenteel is dat dus de beperktste inschrijvingslijst dit jaar voor een LMES race. Niet vreemd, als je weet dat vele teams reeds op voorhand hadden laten weten dat ze de 'finale' aan zich zouden laten voorbijgaan.

In LMP1 noteren we nog de afwezigheid van de Lister, maar misschien wordt deze nog aan het startveld toegevoegd. De rest van de 'LMES getrouwen', inclusief het Rollcentre Team met Vanina Ickx, heeft alvast de deelname bevestigd. Zo ook de Dome van Jan Lammers, die in Istanbul bijgestaan zal worden door Felipe Ortiz en 'Beppe' Gabbiani. De teams van Courage Compétition en Jota (Zytek) dienen hun rijders nog te bevestigen, maar prijken alvast op de inschrijvingslijst.

Het Belgische G-Force team is opnieuw van de partij in de LMP2 categorie. Wie de Limburgse Courage C-65 zal bemannen is nog niet definitief gekend. Voorlopig staan de namen van Jean-François Leroch en Frank Hahn genoteerd. In deze klasse is ook de Lola van Didier Theys van de partij. Hij wordt geflankeerd door Freddy Lienhard of Eric Van de Poele. Belmondo Racing treedt aan met de twee Courages, maar moet de rijdersbezetting nog vrijgeven. Ongetwijfeld zal Vincent Vosse deel uit maken van de équipe.

In de GT1-klasse wordt het een strijd tussen 5 Ferrari's en 2 (Belmondo) Vipers. Ook hier dienen de namen van de piloten nog ingevuld te worden, al zijn Vasiliev en/of Bouchut/Fomenko zekerheden op de Convers Ferrari 550. Een blik op de lijst in GT2 toont ons opnieuw de aanwezigheid van het Belgische 'Gordon' team, met Yves Lambert, Markus Palttala en Christian Lefort. Ook van de partij is de Spyker C8 Spyder. Donny Crevels en Jeroen Bleekemolen zijn er de rijders van dienst. Hopelijk kunnen zij hun prestatie die ze op de Nürburgring neerzetten (2de plaats in hun klasse) in Istanbul herhalen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in LMS op donderdag 06 oktober 2005 om 08:33


Andere publicaties op Racingworld.be...