Voor het eerst in de geschiedenis komt een Toyota aan de start

Ao Racing Team - Toyota AltezzaDe Japanner Hironori Takeuchi en de Brit James Keye zijn de laatste toevoegingen op de inschrijvingslijst van de FIA WTCC manches in Macau. In totaal worden 12 landen vertegenwoordigd door 33 piloten. Takeuchi is de eerste Japanner die deelneemt aan het FIA WTCC kampioenschap. Hij zorgt ook voor een tweede primeur... voor het eerst in de geschiedenis van het wereldkampioenschap tourwagens zien we een Toyota Altezza, ingezet door Ao Racing, aan de start. Takeuchi werkt al lang samen met Toyota en won onder andere het Japanse GT kampioenschap.

Kaye is een 41-jarige tourwagen veteraan met 11 jaar ervaring in de BTCC. Daar won hij al twee titels in de Privateer klasse, en eentje in de Productie klasse. Dit jaar is Kaye onderweg met een Synchro Motorsport Honda Civic in de BTCC. In Macau rijdt Kaye met de tweede SEAT van GR Asia, naast de Nederlander Tom Coronel.

De Duitser Peter Scharmach zal zijn landgenoot Franz Engstler vervangen op de tweede BMW 320i van het Engstler Motorsport team, naast Paul Poon. Scharman heeft in 2002 en 2003 deelgenomen aan de Macau Guia race. In allebei de jaren werd hij vierde in de eerste race, met een Schubert Motors BMW.

(Foto: FIAWTCC.com)


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op donderdag 10 november 2005 om 10:57


Andere publicaties op Racingworld.be...