Belgen aan de slag in het buitenland...

* Stéphane Lémeret en Vincent Vosse zijn naast Anthony Kumpen en Bert Longin twee extra landgenoten die aan de start zullen verschijnen van de FIA GT race te Dubai. Lémeret doet dat met een Ferrari 575 Maranello van het GPC Team, met als teamgenoten Jean-Louis Delatraz en Andrea Piccini. Lémeret reed dit jaar ook met deze wagen de 24 U van Francorchamps. Voor Vincent Vosse wordt het een weerzien met het team van Larbre Compétition. Samen met Steve Zacchia en Jean-Luc Blanchemain treedt Vosse er aan met een Frerrari 550 Maranello.

* Didier Theys is van de partij voor de afsluitende LMES wedstrijd in Istanbul. Voor het Horag Lista Team neemt hij plaats in de Lola Judd (LMP2). Theys krijgt dit keer niet Freddy Lienhardt, maar wel de Zweed Thed Björk als teamgenoot. Lienhardt blijkt nog niet voldoende hersteld te zijn van zijn eerder opgelopen hernialetsel. Naast Theys tekenen ook Vanina Ickx (Rollcentre), Vincent Vosse (Belmondo), Frank Hahn (G-Force) en het Gordon duo Lefort-Lambert opnieuw present.

* Wie dan weer een kruis maakt over een internationale race, is Marc Lupant. De Euromaster rijder had zijn BMW Silhouette ingeschreven voor de 6U van Vallelunga (It.), maar besloot op z'n stappen terug te keren nadat de organisatoren een ietwat vreemde beslissing bekend maakten. De Silhouettes zouden dit jaar niet in de tourismeklasse mogen aantreden, maar zouden het moeten opnemen tegen de GT2's en de proto's! Begrijpe wie het kan. De chauvinistische organisatie wil hiermee zonder twijfel haar 'eigen' wagens beschermen. Vorig jaar hebben de Belgische Silhouettes (Jaguar en BMW) immers deze wedstrijd gedomineerd.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Internationaal op donderdag 10 november 2005 om 12:04


Andere publicaties op Racingworld.be...