Eerste test met Saleen S7-R voor Balfe Motorsport

Eerste test met Saleen S7-R voor Balfe MotorsportBalfe Motorsport zal in 2006 een volledig FIA GT kampioenschap afwerken met een Saleen S7-R. Op een koud Donington Park kroop Shaun Balfe achter het stuur van de Saleen om het team de eerste kennismaking met het nieuwe speeltje te geven. De wagen zal deze winter opnieuw opgebouwd worden in de ateliers van Balfe Motorsport.

"Voor ons is het een kans om te zien wat voor vlees we in de kuip hebben. Nu weten we waar we staan voor volgend jaar", vertelt Balfe. "De jongens kunnen nauwelijks wachten om de wagen uit elkaar te schroeven en vroeg klaar te krijgen, zodat we veel kunnen testen. De wagen voelt goed aan. Vanzelfsprekend zijn er enkele dingen waar we naar moeten kijken. We hebben alles altijd op onze manier aangepakt, en we voelen aan dat er op bepaalde vlakken verbeteringen aangebracht moeten worden. We willen het vooral makkelijker maken om aan de wagen te werken."

"In vergelijking met de Mosler is het verschil in kracht en prestaties niet zo groot als wat ik had verwacht", gaat Balfe verder. "Toen het circuit opdroogde hebben we een set slicks gemonteerd. De wagen liet zich vlot en makkelijk besturen. Het is nog vroeg, maar het ziet er goed uit voor ons."

Foto: FIAGT.com


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op woensdag 21 december 2005 om 15:08


Andere publicaties op Racingworld.be...