Gary Paffett verdedigt zijn titel niet

Huidig DTM-kampioen Gary Paffett zal in 2006 geen deel meer uitmaken van het DTM-veld. Paffett blijft echter wel in het Mercedes-kamp. De 24-jarige Brit zal komend seizoen de rol van testrijder voor het McLaren-Mercedes F1-team vervullen. De F1-bolide van de Duitse constructeur is echter geen onbekende voor Paffett. Deze dinsdag rondde hij nog een test af in het Spaanse Jerez en reeds in 2000 kwam hij uit als testpiloot voor het team uit Woking.

Paffett: "Ik ben enthousiast over deze kans die voortkomt uit de goede relaties met McLaren en Mercedes-Benz. Het is werkelijk een prachtig gevoel om te beseffen dat één van de meeste succesvolle F1-teams mijn prestaties naar waarde schat. Ik wil mij 100% concentreren op mijn rol as testpiloot en kan niet wachten om het programma voor volgend jaar aan te snijden."

Wie Paffett's plaats in de Deutsche Tourenwagen Masters zal opvullen, is niet duidelijk. Ex-Mclaren F1-testpiloot Alexander Wurz maakt een grote kans aangezien Paffett de tweede rol van testrijder (naast Pedro de la Rosa) heeft ingenomen. Wurz werd tot voor kort nog bij BMW-Sauber gesignaleerd, maar dat team maakte zopas bekend dat ze de Poolse rijder Kubica verkiezen boven de ervaren Oostenrijker.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in DTM
op woensdag 21 december 2005 om 19:26


Andere publicaties op Racingworld.be...