Koen Deberdt met GLPK in Belcar Endurance

Koen Deberdt gaat dit seizoen met titelambities van start in de Belcar Endurance met een GLPK-Porsche, waarin hij bijgestaan wordt door meervoudige Belcar-kampioenen Anthony Kumpen en Bert Longin.

Na een seizoen in de Formule Renault 1600 gaat de 17-jarige Koen Deberdt een nieuwe uitdaging aan in zijn nog jonge autosportcarrière. In de Belcar Endurance krijgt hij de kans om binnen de professionele structuur van het GLPK-team ervaring op te doen in een performante GT. Koen zal begeleid worden door Anthony Kumpen en Bert Longin, die met hem het stuur zullen delen van een atmosferische Porsche 996.

Bert Longin: "We willen graag jonge piloten helpen hun weg in de autosport te zoeken. Het nieuwe Belcar-concept leent zich daar uitstekend voor. GLPK is sowieso terplaatse, zodat we van de gelegenheid gebruik kunnen maken om nog een andere wagen in te zetten in de Belcar Endurance. We gaan Koen intensief begeleiden op alle vlakken. Hoe hij de wagen moet besturen, afstellen, de data analyseren, maar ook hoe hij zich fysiek en mentaal op een wedstrijd moet voorbereiden. We stellen onze jarenlange ervaring ter beschikking van Koen en weldra ook nog andere jonge piloten, waaronder Jamie Smets. De Belcar Endurance met races van meer dan twee uur moet Koen instaat stellen op één seizoen heel veel ervaring op te doen. Dat betekent echter niet dat we voor de fun meerijden. De GLPK-Porsche gaat voor de titel!"

Koen Deberdt: "Dit wordt voor mij een gigantische uitdaging. Ik ben pas 17 jaar en krijg nu al de kans om met twee van de beste Belgische piloten een team te vormen. Ik hoop veel van hen op te steken en een goede basis te leggen voor een carrière in de GT- en toerismewagenraces. Mijn ervaring beperkt zich tot karting – waarin ik vice-Belgisch kampioen werd – en een jaar Formule Renault 1600."

GLPK Press


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op vrijdag 24 februari 2006 om 16:18


Andere publicaties op Racingworld.be...