Nóg een vrouw in de DTM - Mathias Lauda bevestigd bij Mercedes

Nadat we eerder al bekend maakten dat we tijdens het komende seizoen onze landgenote Vanina Ickx zullen aantreffen in de DTM, kunnen we nu ook bevestigen dat Susie Stoddart deel zal uitmaken van het DTM-deelnemersveld. Stoddart zal in 2006 achter het stuur van een Mercedes AMG C-klasse (2004) van Mücke Motorsport kruipen. Vorig seizoen moest de de blonde Schotse nog noodgedwongen vanaf de zijlijn toekijken, na een ongeluk. Ze zou uiteindelijk slechts twee races betwisten in het Britse F3-kampioenschap.

"Het is echt fantastisch dat ik deze kans krijg. De uitnodiging om een DTM-bolide te testen op het circuit te Barcelona viel volledig uit de lucht en ik heb dan ook hard mijn best gedaan om een goede indruk na te laten. Ik ken de DTM zeer goed van op TV en ben zeer onder de indruk van Mika Häkkinen's kwalificatieronde in Spa afgelopen jaar. Ik ga proberen mij dit jaar van mijn beste kant te laten zien tussen al die DTM-sterren en kijk echt uit naar de eerste race te Hockenheim. Natuurlijk heb ik nog een heel leerproces af te leggen en het is duidelijk dat ik in het begin van het seizoen eerder achteraan dan vooraan het veld te vinden zal zijn", aldus Stoddart.

De zoon van Niki Lauda, Mathias, zal dit jaar de sporen geven aan een Mercedes C-klasse. Lauda junior, die momenteel in Barcelona vertoeft, was afgelopen seizoen nog actief in de GP2.

Mathias Lauda: "Ik ben trots dat ik de kleuren van Mercedes-Benz mag verdedigen in de DTM. Ik heb geen ervaring met tourwagens en ik zal echt nog veel moeten leren. De eerste test met de C-klasse gingen vlot en mijn doel voor volgend jaar is dan ook gewoon de aandacht op mij te vestigen met enkele goede resultaten. Ik ben mij er echter wel van bewust dat er niets als 'ik kwam, ik zag en ik overwon' zal voorvallen..."

Norbert Haug: "Met Susie Stoddart en Mathias Lauda hebben we twee begeerde nieuwkomers in ons DTM-team. Doorheen heel haar carriere heeft Susie al goed gepresteerd. Mathias Lauda heeft enorm veel ervaring op gedaan in zijn nog jonge loopbaan. Hij wil nu de overstap maken van de eenzitters naar de touring cars."


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in DTM
op vrijdag 24 februari 2006 om 16:23


Andere publicaties op Racingworld.be...