Een volledig seizoen FIA GT voor de Belgische Gillet Vertigo

Vorig jaar was de Gillet Vertigo van constructeur Tony Gillet al een paar keren aanwezig in de Group 2 van het FIA GT kampioenschap, maar in 2006 zal Tony Gillet met deze wagen aan het volledige kampioenschap deelnemen. Na enkele problemen bij voorgaande races, wist de Gillet Vertigo tijdens de laatste wedstrijden van 2005 het seizoen succesvol af te sluiten.

Gillet Vertigo (24U Spa - 2005)"In 2005 namen we aan enkele wedstrijden deel, met als doel om te zien waar we ons bevonden tegenover de directe concurrentie", verklaart Tony Gillet. "De laatste drie races verliepen zeer vlot, dus besloten we om dit jaar voor een volledig seizoen paraat te tekenen. Het FIA GT kampioenschap is overigens voor ons merk het ideale uitstalraam, waarin de Vertigo voor een exotisch tintje op de grid zorgt."

Bij constructeur Gillet zat men deze winter niet stil. De Vertigo werd voorzien van een 4 liter motor en het gewicht van de wagen werd op 1100 kg gebracht. Bovendien werd de Vertigo voorzien van een verbeterd remsysteem (vooraan), een nieuwe achteras en beschikt de wagen nu ook over een lager zwaartepunt. Officieel werden de rijders die de wagen de sporen zullen geven nog niet bekend gemaakt. Niemand twijfelt er echter aan dat Bas Leinders en Renaud Kuppens de grootste kanshebbers zijn om met deze bolide aan te treden.

(Foto: Marnik Mouchaers)


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in FIA GT op zaterdag 25 februari 2006 om 06:07


Andere publicaties op Racingworld.be...