Nieuwtjes naar de aanloop van het nieuwe seizoen (update)

* Regerend independents-kampioen Wiechers-Sport zal in 2006 uitpakken met twee BMW's 320i E46, om later op het seizoen de overstap te maken naar de nieuwe E90. De piloten van dienst zijn Diego Romanini en Emet O'Brien. Romani, die een dorpsgenoot is van Larini overigens, reed in het verleden reeds voor het team. In 2004 betwistte hij het German Production Car kampioenschap waar hij een podium wist te verzilveren. O'Brien van zijn kant is de eerste Ier die z'n entree maakt in het FIA WTCC. We zagen hem reeds eerder aan het werk in de Britse SEAT Cupra Cup en in de European Alfa Challenge.

* Het Vlaamse RBM is reeds intensief aan het testen met de nieuwe 320si E90 om zo competitief mogelijk aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen. Priaulx voelde de wagen reeds aan de tand op de circuits van Zandvoort, Valencia en Monza en gaf na afloop van de laatste test aan onder de indruk te zijn: "Ik ben zeer enthousiast over de nieuwe E90. We hebben echt een zeer goede betrouwbaarheid gehad vanaf het begin en we komen meer en meer te weten over de wagen telkens we een ronde afmalen. Net als bij de E46 zullen we ook hier tijd nodig hebben om het volle potentieel van de wagen te benutten. Ik ben er echter van overtuigd dat we een goede combinatie hebben om aan het kampioenschap te beginnen."

* Ook twee andere BMW-teams draaien reeds hun rondjes. Zo waren ook BMW Team Germany en BMW Team Italy-Spain aanwezig op woensdag en donderdag voor een gezamelijke test te Monza. Jörg/Dirk Müller en Alex Zanardi/Marcel Costa dienden echter lijdzaam toe te zien hoe de regen die lustig uit de hemelsluizen droop de testsessie (letterlijk) in het water deed vallen. "Ik ben bang dat we niet echt veel bruikbare informatie zullen halen uit deze test", gaf Roberto Ravaglia (Teamchef BMW Team Italy-Spain) toe.

UPDATE:

* Het zou best wel eens kunnen dat we naast het team van RBM ook een Belgische rijder aan de start gaan krijgen. In het magazine 'Champions', dat gisteren op de zender RTBF te zien was, wist men te melden dat Pierre-Yves Corthals in het WTCC zou aantreden met een Honda van JAS Motorsport. Het nieuws werd echter nog niet bevestigd.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op maandag 27 februari 2006 om 12:05


Andere publicaties op Racingworld.be...