Jamie Green pakt de pole in Hockenheim

Het kwalificatiesysteem met de SuperPole is verdwenen uit de DTM. De organisatoren hebben geopteerd om ongeveer hetzelfde kwalificatiesysteem te gebruiken als in de Formule 1. Dit nieuwe systeem blijkt echter moeilijker te zijn voor de nieuwelingen, dat wordt in Hockenheim bewezen. Debutanten Olivier Tielemans, Mathias Lauda, Susie Stoddart en onze landgenote Vanina Ickx overleefden de eerste heat niet. Ook Jean Alesi en Christian Abt konden zich niet bij de 14 besten nestelen.

Het nieuwe DTM kwalificatiesysteem zorgde in de tweede heat meteen voor een aantal slachtoffers onder de grote namen. Eén van de belangrijkste piloten die zich niet bij de laatste acht kon kwalificeren was de Deen Tom Kristensen. Ook Daniel La Rosa, Frank Stippler, Alexandros Margaritis, Timo Scheider en Pierre Kaffer vielen weg.

In het laatste gedeelte van de kwalificatiesessie ging Jamie Green aan de haal met de pole-positie – de derde uit zijn DTM-carrière. De Brit werd op de voet gevolgd door zijn Mercedes stalgenoten Bernd Schneider en Bruno Spengler. Martin Tomczyk was de snelste Audi piloot. Nadat het merk met de vier ringen heerste in de trainingen moet men nu genoegen nemen met een plek op de tweede rij. Op de derde rij vinden we de eerste "Jahreswagen" terug. Een knap staaltje stuurkunst van Stefan Mücke met de Mercedes-Benz. Ekström kwalificeerde zich als zesde, voor Mika Hakkinen en Heinz-Harald Frentzen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zaterdag 08 april 2006 om 19:44


Andere publicaties op Racingworld.be...