Schneider blijft optimistisch ondanks 5kg. strafgewicht

Het duel 'Audi vs. Mercedes' gaat volgende week de tweede ronde in. Na een tweede en een derde plek bij de seizoensopener in Hockenheim zijn ze bij Audi gebrand op revanche. Tom Kristensen en Heinz-Harald Frentzen kwamen twee weken geleden een handvol seconden tekort op drievoudig DTM-kampioen Bernd Schneider. Schneider boekte zijn veertigste zege in de Deutsche Tourwagen Masters en wilt op de Eurospeedway Lausitz doorgaan op zijn elan.

"Op de Eurospeedway zal ik onderweg zijn met vijf kilogram strafgewicht. Hierdoor zal mijn wagen iets zwaarder zijn dan die van de concurrenten bij Audi en mijn eigen merkgenoten. Het zal spannend worden, maar we gaan alles eraan doen om het resultaat van Hockenheim te herhalen", vertelt Schneider.

Ex-Formule 1 piloot Heinz-Harald Frentzen wilt daar maar al te graag een stokje voor steken. Het zal echter niet makkelijk zijn, aangezien de Duitser op de Eurospeedway nog geen ervaring heeft met zijn nieuwe wagen: "Voor mij is het de eerste keer dat ik op de Eurospeedway zal aantreden met de Audi A4 DTM. Ik kijk er echt naar uit en ik ben nieuwsgierig hoe de wagen zal aanvoelen tijdens de race."

Weerwerk mogen we ook verwachten vanuit de hoek van Mattias Ekstrom en Jamie Green. Zij bleven in Hockenheim scoreloos achter. Een sterk resultaat zal noodzakelijk zijn om het 10-punten gat met leider Schneider te verkleinen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op maandag 24 april 2006 om 11:54


Andere publicaties op Racingworld.be...