Patrick Slaus is heer en meester in Groep 2 (race 1)

Patrick Slaus - Marc LupantOm 13u10 ging het licht op groen voor de eerste wedstrijd voor de GT\'s, silhouettes en snellere toerismewagens. Polesitter Verbergt maakte optimaal gebruik van zijn gunstige startpositie en ging als leider de eerste bocht in, gevolgd door de rest van het veld. Al vroeg in de wedstrijd (3de ronde) verloren we de Jaguar Silhouette van Delhez/Lémeret, die al het gehele weekend met versnellingsbakproblemen kampt. Tim Verbergt en z\'n Audi Silhouette leken wel over het asfalt te \'vliegen\'. Na vijf ronden hadden ze reeds een voorsprong van 16 seconden op hun dichtste belager, David Loix in de PSI Porsche. Lang kon Loix echter niet van zijn tweede plaats geniten. Eén ronde later werd hij gepasseerd door Marc Lupant, die een voortreffelijke wedstrijd reed.

In de negende ronde noteerden we de opmars van de Citibank Porsches. Zowel Pascal Mathieu als Laurent Nef passeerden aan David Loix en even later reden beide blauw-witte wagens zelfs in de top drie, op ruime achterstand op de Audi. Zoals naar goede gewoonte kregen we een correct beeld van de wedstrijdsituatie nadat alle verplichte pitstops waren uitgevoerd. En daarbij schakelden sommigen over slicks, want de piste droogde zeer snel op. Fred Bouvy was één onder hen, en dat resulteerde zich al vlug in snelle rondetijden. Paniek bij tuner Dubois, toen deze een sputterende Audi Silhouette de pitlane zag uitrijden. Al snel bleek dat Hemroulle te kampen had met een elektronisch probleem...

Voor het eerst dit jaar kregen we dus de Citibank Porsches op plaatsen één en twee in een BTCS wedstrijd. Maar het GPR team gokte zwaar, door bij de pitstop geen bandenwissel door te voeren. Zo vertrokken zowel Sylvie Delcour als Martial Chouvel op intermediates voor hun wedstrijdhelft op een baan die quasi droog was. En dat zou hen de zege kosten... Want in de BMW Silhouette nr. 5 was ondertussen de razendsnelle Patrick Slaus ingestapt. Slaus, die twee weken geleden al een demonstratie van zijn kunnen gaf tijdens de Francorchampions Meeting, stevende recht op de leiding en de zege af.

Bouvy passeerde nog aan de Porsches van Chouvel en Delcour, die geen vuist meer konden maken gezien hun slijtende rubbers. Eric Jamar reed op zijn beurt ook een schitterende stint. Hij koos wel voor slicks en kon enkele ronden voor het einde van de wedstrijd nog de vierde plaats afsnoepen van Sylvie Delcour, die zich nog moest reppen om haar vijfde plaats veilig te stellen. Eric Jamar ging tijdens de voorlaatste ronde zelfs nog lopen met de derde plaats van Martial Chouvel, die lijdzaam moest toezien hoe het smeltende rubber hem een podiumplaats kostte. Knappe prestatie dus van Jamar, maar het is net zoals in Spa Patrick Slaus die we als \'man van de wedstrijd\' mogen beschouwen.

De Top 10 van wedstrijd 1 (GT/T4/T5/T6)

1. Slaus/Lupant – 39 Ronden
2. Bouvy/Loix + 23.462
3. Jamar/André + 41.078
4. Mathieu/Chouvel + 47.826
5. Delcour/Nef + 1.02.318
6. Greensall/Dockerill + 1R
7. Van Bellingen/Fumal + 2R
8. Allen/James + 2R
9. Richard/Mélotte +2R
10. Leyssens/Moonens +3R

Fotografie: Jacques Letihon


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in BTCS op zondag 23 april 2006 om 14:23


Andere publicaties op Racingworld.be...