Magny-Cours: een circuit dat de BMW's op het lijf geschreven is

Magny-Cours is een BMW circuit, althans, zo lijkt het als we kijken naar de resultaten van de voorbije drie seizoenen. Jörg Müller pakte in 2003 de overwinning in beide manches, verreden in het kader van het Europees Kampioenschap. Eén jaar later deelden Dirk Müller en Andy Priaulx de overwinningen. Het Wereldkampioenschap bezocht Magny-Cours voor het eerst in 2005. Toen pakte Jörg Müller als enige in het hele seizoen een dubbeloverwinning.

Zes opeenvolgende overwinningen is een opmerkelijk resultaat in een hoogcompetitief kampioenschap. De vijf BMW fabriekspiloten zullen er alles aan doen om deze winning-streak te verlengen. BMW Team Germany piloot Jörg Müller: "Ik houd van Magny-Cours, maar ik kan niet uitleggen waarom. Vorig jaar heb ik deze race gereden zonder een handicapgewicht. Dat maakt het natuurlijk makkelijker om de dubbel te pakken. Dit circuit is erg leuk om op te rijden."

"Het belangrijkste is dat je goed door de chicanes komt", gaat Müller verder. "Hiervoor heb je een chassis nodig dat je toelaat om vlot en met veel snelheid over de kerbs te gaan. De interactie tussen de ophanging, schokdempers, etc. moet hiervoor erg goed werken."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op woensdag 26 april 2006 om 09:18


Andere publicaties op Racingworld.be...