Lausitzring (2000-2005): 4 maal Mercedes - 2 maal Audi

DTM staat steeds garant voor deur-aan-deur gevechten. Op het verkorte Lausitzring circuit is het nu nóg spannender geworden. In september 2005 werden de 20 piloten gescheiden door één seconde. Op de langere piste, twee jaar geleden, bedroeg het verschil meer als twee seconden.

Tot nu toe heeft de DTM zeven maal geracet op de Lausitzring. De eerste race werd verreden in 2000. Na acht ronden kwam de race vroegtijdig ten einde wegens zware regenval. In de andere zes races kwam er vier maal een Mercedes piloot als eerste over de start- en finishlijn. Mattias Ekstrom won de laatste twee edities voor Audi.

De actuele gewichtsverdeling in de DTM zal voor extra spanning zorgen. De nieuwe Mercedes-wagens krijgen een gewichtsstraf van vijf kilogram en wegen 1075 kg. De Audi's starten met 1065 kg. Mercedessen uit het jaar 2005 wegen 1060 kilo en de wagens uit 2004 1020 kilo.

Jamie Green kon zijn pole in Hockenheim niet verzilveren: "Ik heb al drie pole's, maar nog geen overwinning. Misschien moet ik het maar eens proberen van op een andere startplaats."
Bernd Schneider ging met de bloemen lopen bij de openingsrace en kijkt ernaar uit om het succes te herhalen: "Ik heb al twee overwinningen geboekt op de Lausitzring. Hier had ik graag een derde zege aan toegevoegd, maar de gewichtshandicap zal het letterlijk 'zwaar' maken."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op woensdag 26 april 2006 om 10:51


Andere publicaties op Racingworld.be...