Mattias Ekström wint incidentrijke vierde wedstrijd in Brands Hatch

Matthias Ekström wint race op Brands HatchOp een zonnig Brands Hatch werd de vierde DTM manche verreden. Het zag er lange tijd naar uit dat het een start-finish overwinning ging worden voor Tom Kristensen. De polesitter was onderweg met de perfecte strategie en wist een mooie voorsprong uit te bouwen. De enige die min of meer kon aanklampen was Jamie Green. Met nog zestien ronden te gaan zag het er goed uit voor Kristensen. De Deen leidde comfortabel, maar plots brak het linkervoorwiel af. De Audi-piloot keerde naar de pits, om vervolgens op te geven.

"Ik had een perfecte race, en het team heeft twee perfecte pitstops gedaan. Ik kon mijn wedstrijd de hele tijd controleren, tot op het moment dat ik moest opgeven. Jammer, want we hadden vandaag een verdere stap richting de titel kunnen zetten", aldus een teleurgestelde Kristensen. Jamie Green kreeg de leiding in de schoot geworpen, maar ook de Brit kon het werk niet afmaken. Green gleed van de baan en gaf de leiding over aan Mattias Ekström. De Red Bull Audi piloot hield het hoofd koel en pakte zijn eerste overwinning van het seizoen.

Heinz-Harald Frentzen, die gisteren zwaar crashte, had het vandaag moeilijk. De wagen werkte niet mee, en de Duitser finishte pas als zeventiende. Tweevoudig wereldkampioen Formule 1, Mika Hakkinen, kon een sterke race niet afmaken. Na een inhaalmanoeuvre onder geel kreeg Hakkinen een drive-through penalty. Uiteindelijk finishte de Fin als elfde. Onze landgenote Vanina Ickx maakte een goede start, maar zakte uiteindelijk toch terug tot de laatste plek. Ongeveer halfweg de race spinde ze uit de wedstrijd. Haar teamgenoot Jeroen Bleekemolen was de beste piloot die het moest stellen met materiaal uit 2004. De Nederlander finishte 14de in zijn terugkeer in de DTM.

Foto: DTM.de


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zondag 02 juli 2006 om 22:00


Andere publicaties op Racingworld.be...