Francorchampagne: Crash van Dermont - Jean-Michel Bayle gastvedette

Het is de grote verrassing: een Silhouet uit de Franse Touring Cup heeft zich op het allerlaatste moment ingeschreven voor de Francorchampagne. Het is de bedoeling om te bewijzen dat deze wagen heel wat potentieel heeft in uithoudingsversie: "In vergelijking met de oorspronkelijke Cup, heeft deze versie een benzinetank van 100 liter en een koelsysteem dat aangepast is aan de langere wedstrijden", preciseert men bij Solution F, de Franse constructeur van de Touring Cup. "Hij staat ook op 18" slicks, in tegenstelling tot de specifieke profielbanden die door Michelin ontwikkeld werden. Voor het overige zijn de basiskenmerken dezelfde: een buizenframe, een standaard V6 Nissan van 310 PK, een Sadev versnellingsbak met schakelklepjes en talloze standaard onderdelen om de kostprijs te drukken. In deze configuratie kost de wagen 82.000 euro."

De Touring Cup wordt bestuurd door Jean-Michel Bayle, de oud-motorcrosser die ook in snelheidswedstrijden sterk presteerde. Hij vormt een team met Olivier Gomez, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van deze Silhouet. In de vrije trainingen draaide die laatste een rondje in 2.38.638 en dat terwijl de ontwikkeling nog in zijn kinderschoenen staat.

In twee woorden

Dermont van de baan in de vrije trainingen: de tweede vrije training werd opgeschrikt door een zware sortie van de Jaguar van Dermont bovenaan de Raidillon. De wagen was achteraan zwaar toegetakeld en leek onherstelbaar beschadigd. De snelste tijd (officieus) werd geklokt door Radermecker met de Peugeot 407 Silhouet.

Uitslagen van de vrije trainingen (officieus): 1. Radermecker-Horion (Peugeot 407 Silhouet) 2:28.743; 2. Lémeret-Loix (Renault Mégane Trophy) 2:29.597; 3. Lupant-Slaus (BMW M3 Silhouet) 2:29.636; 4. Mathieu-Dermont (Jaguar X-Type Silhouet) 2:31.331; 5. Van de Wauwer-Duez (Porsche 997) 2:31.574; 6. Mollekens-Soulet (Renault Mégane Trophy) 2:31.614; 7. Thiry-Deman (Jaguar X-Type Silhouet) 2:31.928; 8. Dockerill-Greensall (Porsche 996) 2:33.775; 9. Vanbellingen-Fumal (BMW M3 Silhouet) 2:33.786; 10. Stéveny (Peugeot 406 Silhouet) 2:34.224; etc.

Auto Union: in het kader van Audi on Tour krijgen de leden van de Belgian Audi Club zondag tussen 13h15 en 13h40 de kans enkele ronden te rijden op het circuit. De piste zal geopend worden door een uitzonderlijke safety car, want het betreft een Auto Union Typ A uit 1934. Ongetwijfeld een hoogtepunt voor liefhebbers van klassiekers en... de ideale gelegenheid voor jongeren om vast te stellen hoe de automobiel geëvolueerd is de voorbije zestig jaar. De piloten van destijds verdienen in elk geval eindeloos veel respect, want ze haalden met die bolides snelheden van 300 km/h op wegen die niet te vergelijken waren met de biljartlakens van tegenwoordig.

Horion: rechtzetting van een rechtzetting. De Luikenaar is wel degelijk ingeschreven met de Peugeot 407 Silhouet die hij deelt met Radermecker en niet met de Porsche 997 van Van der Cam, die uiteindelijk niet aan de start zal komen wegens vertraging bij de levering van nieuwe zuigers en segmenten.

Coronel: de Nederlander die recent de Independants Trophy won in het WTCC, zet dit weekend zijn vertrouwde Seat opzij om deel te nemen aan de VW Fun Cup.

Vanbellingen: meteen na deze Francorchampagne, begint de piloot van de BMW M3 Silhouet aan de voorbereiding van... de Condroz Rally. Hij waagt zich aan deze grote wegwedstrijd met een Mitsubishi Evo9 en wordt daarbij genavigeerd door Yasmine Gérard.

PRC press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2006 om 20:03


Andere publicaties op Racingworld.be...